Volledig scherm
© ANP Pro Shots

PSV speelt gelijk tegen Ajax en strijdt nog om titel (video)

AMSTERDAM - De topper tussen Ajax en PSV is zondag in een gelijkspel geëindigd: 1-1. Siem de Jong voorkwam in de slotfase een nederlaag in de Arena.


PSV mocht in ieder geval niet verliezen van Ajax om nog titelaspiraties te mogen koesteren. Winterkampioen Feyenoord staat nu op acht punten voorsprong, Ajax bezet de tweede plek met drie punten meer dan PSV.

Guardado

​PSV begon in het laatste duel van 2016 met Guardado in de basis. De Mexicaan keerde terug van een blessure en drukte al snel een stempel op de wedstrijd. Dolberg raakte geblesseerd na een duel met de PSV-middenvelder en dat gold ook voor El Ghazi, die een flinke tik van Guardado moest incasseren. De twee Ajacieden moesten al in de eerste helft gewisseld worden.

Klaassen

Ajax was dominanter in de eerste helft en kreeg kansen. Net als PSV overigens, maar de kopballen van Luuk de Jong vielen niet binnen. Na rust was het wel snel raak voor de thuisploeg. Klaassen schoot fantastisch raak vanaf een meter of twintig: 1-0. De ingevallen Cassierra kon het duel daarna beslissen, maar Zoet pareerde knap.

Siem de Jong

​PSV kreeg ook kansen en het was vooral Luuk de Jong die gevaarlijk was. Eerst met een omhaal, daarna met zijn kop. Het was uiteindelijk Siem de Jong die zijn oud-werkgever pijn deed. Hij schoof de bal kalm achter doelman Onana. In de hectische slotfase die volgde, werd er niet meer gescoord. Feyenoord is daardoor de lachende derde na de zeventiende speelronde.

Volledig scherm
© ANP Pro Shots
Volledig scherm
© ANP Pro Shots
Jeroen Zoet hield zondagmiddag een dubbel gevoel over aan de topper tegen Ajax: 'Ik denk dat je met een beter gevoel van het veld komt wanneer je een achterstand goed maakt, dan dat je een voorsprong weggeeft.'
PSV-aanvoerder Luuk de Jong was na afloop van de topper tegen Ajax teleurgesteld, maar toch ook wel opgelucht dat zijn ploeg alsnog de gelijkmaker maakte.

PSV