Volledig scherm
Steven Bergwijn, Hirving Lozano en Érick Gutiérrez vieren een treffer van PSV bij Internazionale. © AP

PSV speelt in Champions League-voorronde tegen FC Basel of Olympiakos Piraeus

PSV speelt in de tweede voorronde van de Champions League tegen FC Basel of Olympiakos. Dat vloeit voort uit de Europa League-winst van Chelsea. Het heenduel in die voorronde is op 23 of 24 juli en de return een week later. De loting is op 18 juni. 

FC Basel werd dit seizoen tweede in Zwitserland en Olympiakos tweede in Griekenland. PSV is de nummer twee van Nederland en stroomt met deze ploegen én Viktoria Plzen komend seizoen al in de tweede voorronde van de Champions League in. PSV kan niet loten tegen Plzen omdat beide ploegen ongeplaatst zijn bij deze loting met vier ploegen. 

Weet PSV af te rekenen met Basel of Olympiakos, dan is ook al een inschatting te maken van het vervolg. Voor de derde voorronde van de Champions League zijn nu namelijk FC Porto, Club Brugge, Dinamo Kiev, Basaksehir, LASK Linz en Krasnodar definitief geplaatst. Daar komen twee ploegen bij, namelijk de teams die hun tweeluik in de tweede voorronde weten te winnen (FC Basel, Olympiakos, Plzen of PSV dus). 

Gaat PSV door, dan treft PSV in de derde voorronde Basaksehir, Linz, Club Brugge of Krasnodar. Dat komt omdat de loting van die derde voorronde al plaatsvindt (op 22 juli) voor de tweede voorronde begonnen is. Doorkijken naar een eventuele vierde en laatste Champions League-voorronde (de play offs) is erg voorbarig, maar daarin zal de tegenstander van PSV uit een van de voornoemde namen komen. 

Olympique Lyon kan door het resultaat bij Chelsea-Arsenal juichen. De Fransen gaan namelijk rechtstreeks naar de groepsfase van de Champions League. 

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
8434 stemmen