Volledig scherm
Luuk de Jong in duel met Xabi Alonso tegen Bayern München. © pro shots

PSV speelt in de eredivisie minimaal 5 keer uitduel na 'Europese weken'

PSV speelt in de eredivisie komend seizoen voor de winterstop vijf van de acht keer een uitwedstrijd nadat de ploeg in een week een internationaal duel speelde. Dat volgt uit het concept-programma dat de KNVB dinsdag presenteerde. 

PSV is in seizoen 2018-2019 al zeker van minimaal de groepsfase van de Europa League en gaat op 21 of 22 augustus eerst een play off voor de Champions League spelen. Een week later volgt de return. Na die duels staat de uitwedstrijd tegen respectievelijk PEC Zwolle (25 augustus) en het thuisduel met Willem II (1 september) op het programma. 

Als PSV in de groepsfase van de Champions League speelt, komt het op dinsdag of woensdag in actie en in de Europa League op donderdag. Er volgen sowieso zes poulewedstrijden in een van beide competities. Na de eerste twee 'pouleweken' staan voor PSV met de topper tegen Ajax (zondag 23 september) en PSV-VVV (zaterdag 6 oktober) twee thuisduels op het programma. De laatste wedstrijd zal naar zondag verschoven worden als PSV in de Europa League zou belanden. 

In de laatste vier pouleweken staan voor PSV allemaal uitwedstrijden op het programma, na de internationale duels. Op zaterdag 27 oktober staat FC Groningen-PSV gepland, op zaterdag 10 november De Graafschap-PSV, zondag 2 december is Feyenoord-PSV en zaterdag 15 december is Heracles Almelo-PSV. 

Nieuw in het eredivisieprogramma zijn wedstrijden die zondagmiddag om 12.15 (in plaats van 12.30) beginnen. De KNVB voorziet mogelijk uitloop van duels in verband met video-beslissingen en daarmee blijft er tijd over tot de zondagse duels om 14.30 uur beginnen. PSV speelt in het huidige concept-schema 18 keer op zaterdag, 14 keer op zondag en 2 keer op donderdag. Dit kan nog veranderen als PSV in de Europa League belandt. Waarschijnlijk schuiven dan vier zaterdagse wedstrijden naar zondag. 

PSV