Volledig scherm
PSV trainde woensdagavond in het GSP-stadion in de Cypriotische hoofdstad Nicosia. © BSR Agency

PSV speelt in matig gevuld stadion tegen Apollon Limassol

PSV speelt donderdagavond naar verwachting voor slechts zo'n 2.500 toeschouwers tegen Apollon Limassol. Volgens een medewerker van Apollon is de afstand de voornaamste reden dat het stadion zo matig gevuld is. Het duel wordt niet in Limassol, maar in Nicosia gespeeld. Een klein uur rijden. 

Het eigen Tsirion-stadion voldoet niet aan de richtlijnen van de UEFA, vandaar dat de wedstrijd in het GSP-stadion in Nicosia wordt afgewerkt. In dat stadion, waar APOEL Nicosia normaal zijn thuisduels afwerkt, kunnen maximaal 22.859 supporters. Ook in de eerdere voorrondeduels met Spyris Kaunas, Shamrock Rovers en Austria Wien speelde Apollon in Nicosia en viel de belangstelling tegen. Tegen Austria Wien zaten er nog zo'n 4.000 fans. 

De afstand is niet de enige reden dat Apollon-supporters het duel links laten liggen. Veel fans hadden de wedstrijd het liefst in hun eigen stadion gespeeld en zijn het niet eens met de beslissing van de UEFA dat het niet aan de richtlijnen voldoet. En daarbij helpt het ook niet dat Apollon het heenduel in Eindhoven met 3-0 verloor. 

Vijftig PSV-fans

PSV krijgt donderdagavond de steun van zo'n 50 fans die op allerlei manier naar Cyprus zijn gereisd. De ploeg van Mark van Bommelverdedigt een 3-0 voorsprong uit de thuiswedstrijd tegen Apollon Limassol. De temperaturen in Cyprus liggen in het middaguur dik boven de dertig graden, net zoals de afgelopen dagen in Nederland.

Volledig scherm
Ook in eerdere voorrondeduels viel de belangstelling tegen. © AFP

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
9646 stemmen