PSV-spits Joël Piroe loopt niet te hard van stapel: 'Eerst veel leren'

VideoJoël Piroe was de afgelopen jaren vaste klant op de topscorerslijsten van de hoogste nationale jeugdteams. De 19-jarige PSV-spits dwong een voorlopige plek bij de A-selectie af, tijdens het trainingskamp in Zwitserland. ,,Het is hard werken, maar we hebben ook plezier en het is fijn om hierbij te zijn."

Een iets oudere PSV-collega gooit ondertussen nog even een bal naar de spits, maar Piroe laat zich door het plagerijtje niet van de wijs brengen. ,,Het hoort erbij. Ik heb vorig jaar al in een aantal wedstrijden bij Jong PSV meegedaan en gemerkt dat het een stap omhoog is. Je speelt tegen volwassen mannen met veel ervaring, maar voor mijn gevoel is het goed verlopen."

De ambities reiken verder in de toekomst, maar de fysiek sterk ogende Piroe heeft voorlopig Luuk de Jong en Maximiliano Romero bij PSV voor zich en bovendien is Sam Lammers verhuurd aan sc Heerenveen. ,,Voor nu heb ik meer het doel dat ik veel van ze leer, maar op de trainingen moet ik later laten zien dat ik net zo goed ben en beter ben en zo wil ik uiteindelijk mijn plek veroveren." 

Goals

Bij Jong PSV goals maken is vooralsnog het hoofddoel. ,,Ik hoop wel dat ik mijn debuut in het eerste mag maken en de aansluiting vind, maar voor nu focus ik me op het maken van goals bij Jong PSV."

Vorig seizoen beleefde Piroe met PSV onder 19, onder trainer Mark van Bommel, een topjaar. ,,Na heel lang werd onder 19 kampioen. Ik heb tot nu toe in de jeugdelftallen altijd meer dan 25 goals kunnen maken. Trainers wilden vaak dat ik de kapstok was, maar ondertussen ben ik denk ik ook rustig voor de goal." 

Volledig scherm
Joël Piroe is een van de talenten die met PSV mee is naar Zwitserland. © Pro Shots

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
6991 stemmen