PSV sprankelt niet, maar wint wel: ‘Publiek veert op als Ihattaren aan de bal is’

VIDEOSprankelend en attractief was het niet, maar PSV boekte zaterdagavond tegen provinciegenoot NAC de vierde zege na de winterstop. Het werd 2-0 in Eindhoven en met die overwinning bedraagt de voorsprong op concurrent Ajax, dat twee wedstrijden minder speelde, inmiddels acht punten. PSV-watcher Rik Elfrink analyseerde het duel met de Bredanaars.

PSV speelde na de winterstop al drie keer gelijk en het spel oogt stroever dan in de eerste seizoenshelft. Ook tegen hekkensluiter NAC bleef een doelpuntrijke galavoorstelling uit. ,,NAC is natuurlijk een zwalkend elftal. Als er dan na afloop 2-0 op het bord staat, dan is dat niet wat de meeste mensen verwachtten en hoopten hier. Die rekenen toch op een 4-0 of 5-0, 2-0 is dan mager”, aldus Elfrink.

Volgens de PSV-watcher ontbrak het bij PSV in grote delen van de wedstrijd aan de factor creativiteit. ,,En ik vond ze ook wat slordig in de uitvoering, dat zei Mark van Bommel zelf ook al. Het blijft stroef lopen af en toe.”

De jonge Mohammed Amine Ihattaren (17) verscheen net als vorige week aan de aftrap. Het jeugdexponent verlengde onlangs zijn contract bij PSV en houdt voorlopig spelers als Gastón Pereiro en Erick Gutiérrez uit de basis. Ihattaren werd door de supporters verkozen tot man van de wedstrijd. ,,Die deed het eigenlijk prima. Ik vond hem ook de man of the match. Hij was, zonder dat hij heel erg opviel, de beste speler. Als hij iets doet, dan gebeurt er echt iets in het stadion.”

Volledig scherm
Aanvoerder Luuk de Jong en de jubilerende doelman Jeroen Zoet. © BSR Agency

PSV