Volledig scherm
ANP

PSV staat voor schier onmogelijke opdracht

EINDHOVEN - De ambitie van PSV is na de winter doorgaan in de Champions League, het doel is doorgaan in de Europa League. Wat dat eerste betreft: PSV staat mathematisch gezien voor een vrijwel onmogelijke opdracht in de resterende fase van de Champions League.

PSV kan thuis tegen FK Rostov in december overwintering in de Europa League veiligstellen. Beide ploegen hebben op dit moment 1 punt na 3 duels, Bayern heeft er 6 en Atlético zelfs 9.

De Duitsers en de Spanjaarden kunnen zich dinsdagavond al plaatsen bij de laatste 16 van het elitetoernooi. Wil PSV de uitgangssituatie voor het laatste duel met FK Rostov (in december) sterk verbeteren, dan zal PSV 4 punten moeten pakken in de duels met Bayern München (thuis, dinsdagavond) en later deze maand Atlético Madrid (uit). Zelfs als PSV een van beide tegenstanders klopt en het andere duel verliest, houdt Rostov kans om PSV uit te schakelen in Europa, ook als de Russen duel 4 en 5 in de groepsfase verliezen.

Het onderlinge resultaat na twee duels in de Champions League is doorslaggevend. Zou Rostov na de 2-2 in Rusland winnen in Eindhoven en heeft PSV op dat moment 4 punten, dan gaat PSV niet door in Europa.

PSV

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (37%)
  • Nee (12%)
  • Te vroeg om te zeggen (51%)
531 stemmen