Volledig scherm
Joël Piroe © BSR Agency

PSV staat welwillend tegenover verhuur Joël Piroe, Sparta bevestigt gesprekken

Trainer Mark van Bommel en technisch manager John de Jong van PSV staan in principe welwillend tegenover verhuur van Joël Piroe voor een seizoen. De spits van Jong PSV heeft inmiddels een eerste gesprek met Sparta gehad en kan bij de Rotterdammers de eredivisie in. Vrijdag speelt hij nog in Almere, met Jong PSV. 

Van Bommel denkt dat de stap naar Sparta goed kan uitpakken voor zijn ontwikkeling. ,,Natuurlijk kan hij blijven spelen bij Jong PSV, maar bij Sparta heb je ook met andere dingen te maken. Verwachtingen en de druk van de pers, bijvoorbeeld.” Dat is bij Jong PSV anders, waar het doel primair opleiden is en het niet zoveel uitmaakt of de ploeg bij wijze van spreken vierde of achtste in de eerste divisie wordt. 

Piroe verlengde vorig seizoen zijn contract in Eindhoven tot midden 2022 en zat de afgelopen duels niet op de bank bij het eerste elftal van PSV. In de voorbereiding bij de A-selectie liet hij in oefenduels zien een neusje voor de goal te hebben. Sparta wil hem graag voor een seizoen inlijven, bevestigt technisch manager Henk van Stee. ,,We hebben een positief eerste gesprek gehad en daar komt een vervolg op. Als we daar uitkomen, is het aan PSV om een akkoord te geven.” 

PSV