Volledig scherm
Phillip Cocu zag zijn team zaterdag met 0-2 winnen bij Sparta. © Photo News

PSV stevent opnieuw af op
sterke finish onder Cocu

EINDHOVEN - Voor het vierde jaar op rij lijkt PSV af te stevenen op een sterke finish onder coach Phillip Cocu. 

Waar de ploeg voorheen na de winterstop soms als een kaartenhuis in elkaar zakte, valt op dat onder Cocu de tweede seizoenshelft telkens een stuk beter is dan de eerste. 

PSV boekte onder Cocu in 69 wedstrijden voor de winterstop 66 verliespunten, oftewel gemiddeld 0,96 verliespunt per ontmoeting.
In de 61 duels onder de trainer na de winterstop, werden maar 29 verliespunten geboekt, ofwel 0,48 gemiddeld. 

Vooral in het eerste seizoen (2013-2014) van Cocu als coach ging het voor de onderbreking in de winter met 28 verliespunten hard. In de seizoenen daarna vielen respectievelijk 8, 13 en 17 verliespunten te noteren in dezelfde periode. 

PSV boekte in het eerste jaar na de winterstop onder Cocu nog 15 verliespunten. De seizoenen daarna waren het er 6 en 5 en in deze voetbaljaargang staat de teller nog maar op 3 verliespunten. 

PSV verspeelt de punten voor de winterstop vrijwel allemaal in het weekend voorafgaand of na Europees voetbal. Van de 29 verliespunten na de winterstop, gingen er ook 8 verloren in het weekend voor of na Europees voetbal (rondom duels met Zenit Sint-Petersburg in 2015 en Atlético Madrid in 2016). 

PSV