PSV-supporter Willibrord Frequin is het zat: 'Knok eens, luie donders'

VIDEOMet een ingezonden brief in het ED wilde PSV-supporter Willibrord Frequin (76) maandag de wedstrijd van PSV tegen Willem II afkeuren en hoopt hij mee te helpen het team op scherp te zetten voor de komende duels. 

Voormalig tv-maker, presentator en journalist Frequin, bekend van tal van tv-programma's, kwam naar eigen zeggen tot zijn schrijven omdat hij zich zaterdag enorm heeft geërgerd. Er is in zijn woonplaats Hilversum naar zijn smaak te veel hoon voor PSV. "Jullie zijn verworden tot luie donders", zegt hij onder meer over de spelers. 

Hij wil dat de spelers bij wijze van spreken 'het gras opvreten' en hun absolute wil om te winnen tonen. De brief is hieronder integraal afgedrukt. 

Voetballers van PSV,

Ik schaam mij dood voor de inzet afgelopen wedstrijd tegen Willem II. Werkelijk schande hoe wij als zeer trouwe supporters opgezadeld worden door een stel slapjanussen. Geen passie, geen inzet, niet vechten voor de overwinning. Knok verdomme stelletje lamzakken. Het spijt me dat ik zo over mijn helden praat, maar het is niet anders. Al heel veel wedstrijden. En dat pik ik niet meer. De Jong die op het middenveld de bal naar ‘n Willem II speler speelt. Wat een waanzin. En de slappe aanvoerder, die weer op tv niet kan uitleggen waarom onze geweldige top club weer zo slap ondermaats speelt. Schaam jullie. Het is genoeg. Dit verdienen we niet als trouwe supporters. PSV is een club met allure. Met status. Maar jullie zijn verworden tot luie donders. Wees trots op onze prachtige club. Ik heb ook nog de pech dat ik in verband met mijn werk in Hilversum woon, waar de hoon al veel te lang groot is tav onze fantastische club. Ik krijg hier alles over me heen van jullie luiheid. En dat wil ik niet meer. Mannen laat Nederland zien dat jullie ware kampioenen zijn. Laat jullie klasse zien. Jullie absolute wil om te winnen. Vreet het gras op. Jullie zijn zulke begenadigde voetballers. Show me. Met echte wereld toppers om je heen, die jullie nog beter maken dan jullie al zijn. Potverdorie, wat is er niet mooier dan met allure kampioen van ons mooie land te worden,

Willibrord Frequin

Volledig scherm
Willibrord Frequin © anp
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV