Volledig scherm
De PSV'ers begroetten vorige week tijdens de open dag van PSV het Eindhovense publiek. © BSR Agency

PSV-supporters al volop bezig met strijd met FC Basel, uitwedstrijd bijna uitverkocht

Voor PSV begint met de thuiswedstrijd tegen FC Basel dinsdag het nieuwe seizoen in wedstrijdverband. Vanaf 18 juni is de ploeg al in voorbereiding, waarna nog een aantal nieuwelingen en toernooigangers later instroomden. 

Supporters van de club zijn al volop bezig met zowel de thuis- als uitwedstrijd tegen de Zwitsers, waarin PSV de ambitie om de Champions League-groepsfase te bereiken in leven moet zien te houden. Inmiddels zijn voor de wedstrijd van dinsdag ruim 30.000 tickets verkocht en met een eindsprintje kan over twee dagen nog sprake zijn van een (bijna) vol Philips Stadion. 

Ook bij het uitduel zijn veel PSV-supporters aanwezig, ondanks de vakantieperiode. Van de 1.800 beschikbare tickets waren er zondagavond enkele tientallen nog niet vergeven en even na negenen was het duel volgens de site psv.nl/kaartverkoop zelfs uitverkocht. Daarna waren volgens dezelfde site toch weer enkele tientallen kaarten te koop. Veel supporters kijken al reikhalzend uit naar de ‘awayday’. Er is op dit moment zelfs al een grote supportersbijeenkomst in voorbereiding, waarop veel PSV-supporters lijken te gaan afkomen. Supportersvereniging PSV heeft in groepsverband een reis georganiseerd, maar ziet dat de PSV-sympathisanten ook in groten getale de trein, auto of het vliegtuig pakken. Veel fans focussen zich uiteraard eerst op de thuiswedstrijd van dinsdag.

  1. Jong PSV gaat ondanks fraaie treffers van Richie Ledezma onderuit in Volendam

    Jong PSV gaat ondanks fraaie treffers van Richie Ledezma onderuit in Volendam

    Ondanks twee fraaie treffers van Richie Ledezma ging Jong PSV vrijdagavond met 4-2 onderuit bij FC Volendam. De ploeg van Peter Uneken speelde bijna een uur met een numerieke minderheid, nadat Maxime Soulas met rood was weggestuurd. Scheidsrechter Gansner meende dat hij een doorgebroken speler had neergehaald en dat werd door de Fransman fel betwist. Het protest haalde niets uit, waardoor Jong PSV met een 4-4-1 opstelling verder moest.

PSV