Romário de Souze Faria en op de achtergrond Juul Ellerman, de grote mannen tijdens PSV-Steaua Boekarest op 1 november 1989.
Volledig scherm
Romário de Souze Faria en op de achtergrond Juul Ellerman, de grote mannen tijdens PSV-Steaua Boekarest op 1 november 1989. © ANP

PSV-supporters kijken legendarisch duel met Steaua Boekarest terug om voetbalhonger te stillen

Voetbalsupporters kunnen door de corona-crisis voorlopig niet van actuele beelden van hun favoriete sport genieten. Sportzenders grijpen daardoor tamelijk massaal terug op historische wedstrijden uit het verleden, die voor herbeleving zorgen. 

Er zijn ook ‘wilde’ initiatieven, bijvoorbeeld via Twitter, om de voetbalhonger een beetje te stillen. Donderdagavond kijkt een grote groep PSV-supporters de Europa Cup 1-wedstrijd tussen PSV en Steaua Boekarest van 1 november 1989 terug. Vanaf klokslag 19.30 schakelen ze in op de Youtube-link waarop het duel integraal te zien is. In die wedstrijd waren Romário de Souza Faria (drie treffers) en Juul Ellerman (twee goals) de grote mannen. 

PSV won het duel met 5-1, nadat in Roemenië in de heenwedstrijd nog een 1-0 nederlaag was geleden. Commentator Evert ten Napel wordt nog altijd herinnerd aan de wedstrijd, waarin hij de hoofdrol van Romário de Souza Faria op voor veel supporters onvergetelijke wijze becommentarieerde. 

De link waarnaar de PSV-supporters kijken is deze: https://www.youtube.com/watch?v=KVfmdAWMdJk

PSV