Volledig scherm
Van links naar rechts: Peter van Doorne (Helmond), Maikel van Kessel (Helmond) en Elwyn van Baardwijk uit Nuenen in de kroeg in München.

PSV-supporters klaar voor wedstrijd in München: F*ck you, we're from Eindhoven!

EINDHOVEN -Binnen een paar uur waren alle kaartjes weg voor 'Bayern-uit'. PSV had een veelvoud van de bijna 4.000 tickets kunnen verkopen, maar ja, het uitvak in München is nou eenmaal niet groter.

Een sticker springt in het oog. 'F*ck you, we're from Eindhoven!', staat erop. Een wat lompe, doch onschuldige manier om te laten weten dat ze er zijn. De PSV-supporters. In alle soorten en maten. Jong en oud, man en vrouw, blank en donker, dronken en nuchter.

Ze zijn met de trein, de auto of het vliegtuig gekomen. Ja, het kan weleens heel lang gaan duren voordat PSV weer tegen zo'n grootmacht speelt. Niet omdat de ploeg van Phillip Cocu de komende seizoenen geen kampioen kan worden, maar wel omdat het door de UEFA-ranking steeds moeilijker voor Nederlandse clubs wordt om deel te nemen in de Champions League.

Er wordt zelfs al gesproken over een alternatieve competitie met clubs uit andere kleine voetballandjes. Op de persconferentie van FC Bayern werd dinsdag met veel respect gesproken over PSV. In werkelijkheid zullen de Duitsers vannacht best behoorlijk hebben geslapen.

PSV

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (36%)
  • Nee (12%)
  • Te vroeg om te zeggen (52%)
595 stemmen