Volledig scherm
PSV verloor vorig seizoen twee punten in Emmen. © BSR AGENCY / SOCCRATES

PSV-supporters roepen op tot boycot van FC Emmen-PSV

Een aantal PSV-supporters roept op tot een boycot van FC Emmen-PSV en hoopt dat veel uitfans navolging geven aan de actie om weg te blijven bij het duel. Onder meer de grote supportersgroepering Lighttown Madness, die vaak zorgt voor sfeer op de tribunes, doet de oproep. De reden voor de boycot is dat FC Emmen-PSV op zondagavond 1 december om acht uur wordt afgetrapt. Supporters van PSV uitten al eerder hun onvrede over dat aanvangstijdstip. 

Wie toch naar Emmen wil, kan gebruik maken van busvervoer via een andere grote supportersclub. Supportersvereniging PSV, de grootste PSV-fangroepering, is het eens met het standpunt van Lighttown Madness dat wedstrijden op zondagavond om 20.00 uitgebannen moeten worden. Desondanks wil men dat supporters die niet aan de boycot mee willen doen gewoon naar Emmen kunnen reizen. ,,Supportersvereniging PSV zal bij voldoende belangstelling voor een busreis zorgen”, zegt voorzitter Harrie Timmermans. 

Het duel tussen de ploeg uit Drenthe en PSV is van oorspronkelijk zaterdagavond verplaatst naar de zondagavond omdat PSV donderdag 28 november in het toernooi om de Europa League actief is. PSV speelt dan de uitwedstrijd tegen Sporting Portugal en het is vanwege UEFA-regelgeving verplicht om minstens drie dagen aan te houden tussen twee officiële wedstrijden. 

Veel PSV-supporters vinden het tijdstip van 20.00 op de avond onacceptabel, omdat ze bijvoorbeeld de dag erop vroeg op moeten en de reis naar Emmen ervoor zorgt dat ze pas in de kleine uurtjes thuis zijn. Voor de selectie van PSV heeft het nu geplande tijdstip een aantal voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een aftrap om 14.30. De selectie overnacht in het laatste geval in een hotel en de spelers hebben bij een avondwedstrijd wat langer rust en kunnen bijvoorbeeld iets meer tijd doorbrengen met hun gezin of familie. 

PSV