Volledig scherm
PSV verloor vorig seizoen twee punten in Emmen. © BSR AGENCY / SOCCRATES

PSV-supporters roepen op tot boycot van FC Emmen-PSV

Een aantal PSV-supporters roept op tot een boycot van FC Emmen-PSV en hoopt dat veel uitfans navolging geven aan de actie om weg te blijven bij het duel. Onder meer de grote supportersgroepering Lighttown Madness, die vaak zorgt voor sfeer op de tribunes, doet de oproep. De reden voor de boycot is dat FC Emmen-PSV op zondagavond 1 december om acht uur wordt afgetrapt. Supporters van PSV uitten al eerder hun onvrede over dat aanvangstijdstip. 

Wie toch naar Emmen wil, kan gebruik maken van busvervoer via een andere grote supportersclub. Supportersvereniging PSV, de grootste PSV-fangroepering, is het eens met het standpunt van Lighttown Madness dat wedstrijden op zondagavond om 20.00 uitgebannen moeten worden. Desondanks wil men dat supporters die niet aan de boycot mee willen doen gewoon naar Emmen kunnen reizen. ,,Supportersvereniging PSV zal bij voldoende belangstelling voor een busreis zorgen”, zegt voorzitter Harrie Timmermans. 

Het duel tussen de ploeg uit Drenthe en PSV is van oorspronkelijk zaterdagavond verplaatst naar de zondagavond omdat PSV donderdag 28 november in het toernooi om de Europa League actief is. PSV speelt dan de uitwedstrijd tegen Sporting Portugal en het is vanwege UEFA-regelgeving verplicht om minstens drie dagen aan te houden tussen twee officiële wedstrijden. 

Veel PSV-supporters vinden het tijdstip van 20.00 op de avond onacceptabel, omdat ze bijvoorbeeld de dag erop vroeg op moeten en de reis naar Emmen ervoor zorgt dat ze pas in de kleine uurtjes thuis zijn. Voor de selectie van PSV heeft het nu geplande tijdstip een aantal voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een aftrap om 14.30. De selectie overnacht in het laatste geval in een hotel en de spelers hebben bij een avondwedstrijd wat langer rust en kunnen bijvoorbeeld iets meer tijd doorbrengen met hun gezin of familie. 

 1. Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Als er ooit een speler door de voordeur weg is gegaan bij PSV, dan is het wel Georginio Wijnaldum. Een man die het personeel van de club in 2015 mee liet delen in het succes van zijn transfer naar Newcastle United. Dat gebeurde met een even simpele als aardige en bijzondere geste, door iedereen een degelijke fles wijn te bezorgen. Absoluut geen decadentie of dikdoenerij, maar gewoon een puur gebaar uit dankbaarheid. Mooi, omdat de eenvoud van oprechte erkentelijkheid - net als in de normale wereld - niet altijd gewoonterecht is in de vluchtige voetballerij.
 2. Zaakwaarnemers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

  Zaakwaarne­mers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

  De kans dat linksback Toni Lato (21) na de winterstop nog bij PSV speelt, is de afgelopen weken een stuk kleiner geworden. Vanuit zijn zaakwaarnemerskantoor klinken inmiddels andere geluiden dan ruim een maand geleden. ,,Een vertrek bij PSV is logisch als Toni helemaal niet speelt”, zegt de woordvoerder van Toldra Consulting, waarbij Lato is aangesloten. ,,Als je geen enkele minuut maakt, gaat het natuurlijk niet goed.”

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

 • Eens (77%)
 • Oneens (23%)
9891 stemmen