PSV-supporters tijdens hun laatste publieke bijeenkomst buiten het Philips Stadion, eind februari voor het duel met Feyenoord.
Volledig scherm
PSV-supporters tijdens hun laatste publieke bijeenkomst buiten het Philips Stadion, eind februari voor het duel met Feyenoord. © DCI Media

PSV-supporters verdeeld over seizoenkaarten, merendeel lijkt wel gewoon te verlengen

Het zijn spannende dagen voor PSV, dat snel van de seizoenkaarthouders hoort of ze hun kaart willen verlengen.

Seizoenkaarthouders van PSV lieten de afgelopen dagen het aanbod van hun club voor het nieuwe seizoen op zich inwerken. De eerste reacties zijn verdeeld. Met name het gegeven dat supporters altijd een (klein) deel van het risico op spelen zonder publiek dragen, maakt niet iedereen op voorhand enthousiast. Afgaand op sociale media en andere signalen is er daarnaast een grote groep fans die PSV onvoorwaardelijk steunt en sowieso het abonnement voor een van de hoogste tarieven verlengt. Eendracht maakt macht, vinden zij.

Meedenken

Het zijn moeilijke tijden voor de voetbalclubs en dus heeft PSV dit jaar de verkoop van seizoenkaarten totaal anders aangepakt dan anders. De club heeft de nodige moeite gedaan om supporters (verenigd in PSV Klankbord) vooraf zoveel mogelijk te laten meedenken en daaruit zijn drie mogelijkheden gekomen.

Supporters kunnen een originele kaart kopen, die geldt voor zeventien eredivisieduels. Deze heeft exact dezelfde prijs als die van vorig seizoen. Daarnaast is er een all in-variant, die geldt voor alle thuiswedstrijden (dus ook de bekerduels en Europese ontmoetingen). Deze heeft dezelfde prijs als de originele kaart en kan voor twee jaar worden gekocht.

Tenslotte is er een kortingskaart voor de helft van de prijs. Wordt het hele seizoen niet met publiek gevoetbald, dan geeft PSV de helft van die helft terug aan deze kaarthouder. Supporters betalen dan voor dit seizoen een kwart van de normale prijs voor hun kaart en behouden het recht op hun stoeltje in het stadion. Wordt meer met publiek gevoetbald dan gedacht, dan moet er bijbetaald worden. 
Onder meer Supportersvereniging PSV, met 15.000 leden de grootste PSV-fanclub, steunt de voorstellen van PSV. De club heeft gezocht naar een balans tussen de noodzaak om inkomsten te genereren en als andere uiterste het ontzien van fans. Voor degene die weinig te besteden heeft en niet veel kan of wil betalen, is daarom de kortingskaart bedacht.

Over vier dagen gaat de verkoop definitief van start en via een sterk opgeschaald belteam gaat de club vanuit het Philips Stadion proberen om zoveel mogelijk mensen aan boord te houden. 

  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van PSV’s interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang naar Engeland kwam alsnog snel rond.

PSV