Volledig scherm
Narsingh in actie tegen Ajax © GETTY

PSV, Swansea City en Narsingh hopen deal vandaag af te ronden

EINDHOVEN - PSV, Swansea City en Luciano Narsingh hopen donderdag de verkoop van de aanvaller aan de club uit Wales af te ronden. De medische keuring van Narsingh zal worden afgerond en daarna kunnen partijen alle op hoofdlijnen gemaakte afspraken uitwerken.

Narsingh levert bijna 5 miljoen euro op voor PSV, al blijft het noemen van exacte bedragen lastig omdat clubs in de praktijk naast een vaste som allerlei variabele bedragen afspreken. Narsingh kwam in 2012 voor ongeveer 4,2 miljoen naar Eindhoven en PSV maakt dus een lichte winst. Zijn transfersom is in de boeken overigens al afgeschreven. Hij en zijn manager Mino Raiola hebben zich bij een afronding van de deal aan hun woord gehouden en de belofte gestand gedaan om niet transfervrij bij PSV te vertrekken.


Wie de rechtsbuiten moet opvolgen, is op dit moment nog niet bekend. PSV speurt op de markt naar zogeheten buitenkansjes, maar wil alleen toeslaan op het moment dat een speler ook echt iets toevoegt aan de huidige selectie. Jong PSV'er Luiz 'Beto' da Silva maakt kans op promotie naar de A-selectie, maar trainer Phillip Cocu eist wel meer van hem dan hij tot nu toe heeft laten zien. De Peruaans international is bij Jong PSV, waar hij soms wel een zeer goed niveau haalde, nog niet constant gebleken en moet onder meer verbeteren in fases waarin PSV de bal niet heeft.

PSV