Volledig scherm
Joël Piroe scoorde in het duel met Aris Saloniki. © BSR Agency

PSV-talenten tonen zich in oefencampagne met A-selectie

De basisploeg van PSV effende vrijdagavond de weg naar de zege, maar in de eindfase maakten ook de elf (jonge) spelers daarachter een goede indruk tegen Aris Saloniki. Niet alleen de wederom scorende Joël Piroe liet zien in de toekomst een rol bij PSV te kunnen gaan spelen, maar ook bijvoorbeeld centrale verdediger Jordan Teze en de creatieve Mohamed Ihattaren en Zakaria Aboukhlal. De laatste twee spelers bereidden de goal van Piroe voor. Cody Gakpo viel eveneens in positieve zin op.

Teze is een speler die niet alleen als rechtsback, maar ook centraal in de defensie uit de voeten kan. Afgelopen seizoen heeft hij zich fysiek goed ontwikkeld en hij lijkt klaar om de volgende stap te zetten. Ihattaren liet zich eerder dit jaar al zien als een enorme belofte voor de toekomst en ook Aboukhlal maakte al zijn officiële debuut in het eerste elftal. 

Het rendement voor de A-selectie vanuit de jeugdopleiding is de afgelopen jaren behoorlijk groot geweest en daarom heeft PSV ook minder aankopen hoeven te doen. Trainer Mark van Bommel hoopt dat Sam Lammers, ook bij PSV opgeleid, op het middenveld van waarde wordt. ,,Het is nog even wennen voor hem, maar hij heeft daar in de opleiding ook gewoon gespeeld.”

Bij PSV zijn ook de verdedigers Justin de Haas, Steven Theunissen en Maxime Soulas van Jong PSV tijdens de oefencampagne onderdeel van PSV 1. Theunissen stond drie keer in de basis en had het niet altijd even makkelijk, nadat hij ineens de sprong vanuit Jong PSV moest maken. 

  1. Van Bommel wil duel met Rosenborg winnen, maar houdt rekening met ‘pijntjes’
    video

    Van Bommel wil duel met Rosenborg winnen, maar houdt rekening met ‘pijntjes’

    Trainer Mark van Bommel van PSV liet voor het duel met Rosenborg BK weten dat de wedstrijd om meerdere redenen belangrijk kan zijn voor zijn club. ,,We zijn allebei uitgeschakeld, dat is zo. Toch willen wij gewoon winnen.” Voor PSV is het geld (570.000 euro bij een zege), de landen- en clubranking van de UEFA en ook vertrouwen in aanloop naar het duel met Feyenoord van belang. Daarnaast wil de club de supporters in het stadion een goed duel voorschotelen.

PSV