Volledig scherm
Bruma (midden) stapte woensdag op het vliegtuig in Portugal. © ED

PSV-target Bruma geland op Eindhoven Airport

PSV is weer een stapje dichter bij het aantrekken van Bruma. De 24-jarige Portugese aanvaller landde woensdag aan het eind van de middag op Eindhoven Airport en lijkt hard op weg om zijn transfer naar PSV af te ronden.

Bruma is inmiddels in het Philips Stadion gearriveerd om de laatste formaliteiten rondom zijn transfer naar PSV af te ronden. Alleen een medische keuring zou nog kunnen voorkomen dat de aanvaller van RB Leipzig spoedig zijn handtekening zet. Doorstaat Bruma die check zonder problemen, dan ligt voor hem een vijfjarig contract klaar. 

Catio Baldé, de zaakwaarnemer van Bruma, liet zich eerder al ontvallen dat zijn cliënt zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar PSV. Daarmee rekenen de Eindhovenaren onder meer af met FC Porto, dat de Portugees terug naar eigen land wilde halen. 

Prestatiebonussen

Met de op handen zijnde komst van Bruma, die een eventueel vertrek van Steven Bergwijn of Hirving Lozano kan opvangen, is volgens Baldé maximaal vijftien miljoen euro gemoeid. Dat bedrag is opgebouwd uit een vast bedrag en de nodige prestatiebonussen. 

Na het contracteren van Armindo Tué Na Bangna, zoals de buitenspeler officieel heet, hoopt PSV snel door te pakken. De Eindhovenaren willen binnen afzienbare tijd nog minimaal twee verdedigers aan de selectie toevoegen.

  1. Van Bommel vindt niet dat PSV is weggespeeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

    Van Bommel vindt niet dat PSV is wegge­speeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

    PSV-trainer Mark van Bommel vond na afloop van FC Utrecht-PSV niet dat zijn ploeg is weggespeeld. De 3-0 nederlaag kwam in de tweede helft tot stand. ,,We hebben het zelf weggegeven”, gaf hij onder meer aan. Hij was niet te spreken over de rode kaarten die Nick Viergever en Jorrit Hendrix pakten, maar gaf tegelijkertijd aan dat het hem zelf ook een aantal keren is overkomen. ,,Het mag alleen niet gebeuren.”

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (49%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8979 stemmen