Volledig scherm
Maximiliano Romero bij zijn huidige club Velez Sarsfield. © Youtube

PSV-target Romero kost meer dan 10 miljoen euro, voor 5-jarig contract

Als het PSV inderdaad lukt om de Argentijn Maximiliano Romero (18) komende week definitief binnen te halen, kost dat vele miljoenen. 

De zaakwaarnemer van de spits, 2-voudig Argentijns international Rolando Zarate, meldde gisteren tegenover radiostation Velez670 dat Romero zijn toekomst bij PSV zal vervolgen en zich in de loop van de week in Eindhoven meldt. Momenteel is Romero nog actief bij Vélez Sarsfield, dat uitkomt in de Argentijnse eredivisie. Hij kende daarin dit seizoen een daverende start en maakte vier goals in zijn eerste twee duels. Daarna viel de spits stil. 

Kosten

Romero kost volgens Argentijnse bronnen ongeveer 10,5 miljoen euro en kan een 5-jarig contract ondertekenen bij PSV. Daarnaast zou Velez Sarsfield een doorverkooppercentage van 10 procent hebben bedongen. De hoge kosten zouden de reden zijn geweest dat VfB Stuttgart de stekker uit onderhandelingen heeft getrokken. Volgens Zarate wilde Romero ook naar PSV, omdat de club altijd actief is in Europese toernooien. 

Achterhand

PSV vindt de berichtgeving 'erg voorbarig' en wil nog niet veel over kwijt over de eventuele komst van Romero. Of er daarnaast een kapitaalkrachtige club op de achterhand zit, is nog niet duidelijk. Bij het aantrekken van Hirving Lozano is dit scenario ook bekeken, maar koos PSV uiteindelijk voor een constructie waarbij het zelf 100 procent van de transferrechten van Lozano verwierf. Wel moet de club een belangrijk deel van de opbrengst bij doorverkoop afstaan aan het Mexicaanse CF Pachuca. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV