Volledig scherm
PREMIUM
Luuk de Jong, Nick Viergever en Daniel Schwaab © VI Images

PSV toont wel karakter, maar is de regie in de eredivisie kwijt

Na een nieuwe zeperd heeft PSV de strijd om de landstitel niet meer in eigen hand. Sinds de winterstop is het verval enorm en morst de ploeg buiten Eindhoven veel te veel punten.

PSV stevent na een prachtige start van het seizoen af op een troosteloos einde zonder prijs. In topvoetbal is niets onmogelijk, maar de realiteit is dat de ploeg van trainer Mark van Bommel na een remise bij Vitesse (3-3) niet langer de baas is in de eredivisie. Het zesde puntenverlies na de winterstop betekent een voorlopige machtswisseling, omdat concurrent Ajax wel erin slaagde een lastige uitwedstrijd te winnen. Van Bommel wierp de handdoek zeker niet en vond na afloop dat PSV het duel via een 3-4 nog over de streep had kunnen trekken. Steven Bergwijn stuitte in de laatste seconde op de uitmuntend keepende Remko Pasveer.

  1. PSV-talenten tonen zich in oefencampagne met A-selectie

    PS­V-talenten tonen zich in oefencam­pag­ne met A-selectie

    De basisploeg van PSV effende vrijdagavond de weg naar de zege, maar in de eindfase maakten ook de elf (jonge) spelers daarachter een goede indruk tegen Aris Saloniki. Niet alleen de wederom scorende Joël Piroe liet zien in de toekomst een rol bij PSV te kunnen gaan spelen, maar ook bijvoorbeeld centrale verdediger Jordan Teze en de creatieve Mohamed Ihattaren en Zakaria Aboukhlal. De laatste twee spelers bereidden de goal van Piroe voor. Cody Gakpo viel eveneens in positieve zin op.

PSV