Ernest Faber tijdens het duel van PSV met Vitesse.
Volledig scherm
Ernest Faber tijdens het duel van PSV met Vitesse. © ANP Sport

PSV-trainer Ernest Faber na zege op Vitesse: ‘Slechte wedstrijden winnen enorm belangrijk’

PSV leek tegen Vitesse een nieuwe klap te krijgen, maar legde zich na een 1-0 achterstand niet neer bij wat er gebeurd was. Een blunder van Daniel Schwaab leidde ertoe dat Tim Matavz kon scoren, maar daarna zette PSV alsnog de zaken recht en liepen de Eindhovenaren naar 1-2. 

Grote man daarbij was aanvoerder Denzel Dumfries, leider in woord en gebaar bij PSV. Hij ging het strafschopgebied van Vitesse in en werd volgens arbiter Makkelie onreglementair behandeld. Dumfries dwong de penalty in ieder geval af en Sam Lammers velde het vonnis vanaf de stip. Daarna was het Cody Gakpo die voor de 1-2 zorgde. 

Trainer Ernest vond dat PSV voor rust matig speelde en na rust de zaken knap rechtzette. ,,Je komt met 1-0 achter en gezien de omstandigheden is het hier niet makkelijk. Het zegt iets over de fase waarin we nu verkeren. We draaien de situatie ook om omdat iedereen zijn rol in het team accepteert. Slechte wedstrijden winnen is nu belangrijk. Het resultaat geeft zelfvertrouwen en zorgt voor energie naar de volgende wedstrijd. Als je kijkt waar we vandaan komen, is dit best knap.”

PSV