Volledig scherm
Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV. © Ronald Bonestroo

PSV trekt boetekleed aan na bliksemontslag van e-sporter Tony Kok

EINDHOVEN - PSV heeft zondag het boetekleed aangetrokken na het ontslag van e-sporter Tony Kok. Hij was twee dagen in dienst en zou de nieuwe e-gamer van de club worden. Kok is echter direct ontslagen omdat hij in het verleden kwetsende teksten op Twitter heeft geplaatst, waarbij hij onder meer schold met een slopende ziekte. 

Algemeen directeur Toon Gerbrands heeft aangegeven dat het gedrag van Kok in het verleden in strijd is met de kernwaarden van de club. Hij vindt ook dat PSV de kwestie slecht heeft aangepakt en gaf dat aan in een gesprek met journalisten. PSV was bij de aanname niet op de hoogte van de teksten die Kok had geuit. De club had dat overigens wel kunnen nagaan, door zijn sociale media-verleden beter te screenen. 

PSV krijgt op Twitter kritiek op de beslissing omdat Joshua Brenet in het verleden ook tweets met daarin de slopende ziekte gebruikte. Volgens de club heeft hij daarvoor al eerder spijt betuigd. Kok zou in de sollicitatie-procedure niets hebben gezegd over zijn Twitter-verleden en PSV valt daar nu over. De club stelt dat zijn 'fan-zijn' van Ajax niets met de beslissing te maken heeft. 

PSV nam Kok aan en verspreidde met veel tamtam berichten over zijn komst. Daarna bleek al snel dat er verontwaardiging ontstond onder Ajacieden én PSV'ers en doken ook de kwetsende teksten van Kok al snel op. PSV plaatste daarna nog een filmpje met Kok, waarin hij spijt betuigde. Gerbrands heeft nu na directie-overleg echter besloten tot ontslag. 

PSV