Volledig scherm
© ANP Pro Shots
1
EINDE
0
  • Luuk de Jong 69'

PSV uiterst moeizaam voorbij tiental Vitesse

Het ging niet van harte, maar PSV is na elf competitieduels nog altijd foutloos. Zaterdagavond waren de Eindhovenaren in eigen huis met 1-0 te sterk voor Vitesse, dat al snel een rode kaart incasseerde.

PSV speelde tegen Vitesse weer met de vertrouwde basiself; Steven Bergwijn keerde terug in het elftal, Donyell Malen zat zodoende op de bank. Bergwijn kreeg voor rust ook de beste kans om te scoren, maar treuzelde na een halfuur te lang na een foute terugspeelbal van een Vitesse-verdediger.

Rood Vitesse

Vitesse stond op dat moment al met tien spelers op het veld, Danilo Doekhi kreeg in de 14de minuut een rode kaart na een stevige overtreding op de doorgebroken Hirving Lozano. Een kaart die arbiter Serdar Gözübüyük kon geven. Eerder dit eredivisieseizoen kregen tegenstanders al elf (!) gele kaarten na overtredingen op Lozano, meer dan iedere andere speler. PSV wist voor rust niet te profiteren van het numerieke voordeel, ook al omdat Vitesse - en met name doelman Edoardo - sterk verdedigden.

Ook na rust had PSV moeite om gaten in de Vitesse-verdediging te vinden. De Arnhemmers kregen aanvankelijk zelfs de beste kansen; Jeroen Zoet moest bijvoorbeeld reddend optreden nadat Oussama Darfalou bijna van een slippertje van Daniel Schwaab profiteerde. Het was Luuk de Jong die in de 69ste minuut met zijn 75e eredivisiegoal voor PSV de impasse doorbrak, de spits schoot raak uit een voorzet van Lozano: 1-0. Daar bleef het ook bij, zodoende heeft PSV nog altijd de volle buit. 

Videoreactie Steven Bergwijn

PSV