Volledig scherm
© AFP
4
EINDE
0
  • Luiz Phellype 9'
  • Bruno Fernandes 16' 64'
  • Jérémy Mathieu 43'

PSV uitgeschakeld in Europa League na martelgang in Lissabon

Drama in PortugalPSV ligt uit de Europa League na een belabberde prestatie tegen Sporting Lissabon: 4-0. De Eindhovenaren hadden niks in te brengen en werden voor rust al van de mat geveegd door de Portugezen. Daarmee lijkt het seizoen van het dolende PSV al in november nagenoeg voorbij.

In niets was terug te zien dat PSV een cruciale wedstrijd speelde om te overleven in de Europa League. De ploeg van Mark van Bommel, met Jorrit Hendrix en Armindo Bruma in de basis ten faveure van Ryan Thomas en Ritsu Doan, werd in de eerste helft al op een hoopje gevoetbald door Sporting. Al na dik een kwartier spelen was het 2-0 voor de Portugezen, sterspeler Bruno moet zich haast in een speeltuin hebben gewaand. Hij was zijn bewakers keer op keer kwijt.

In de 9de minuut liep Fernandes zo weg bij Pablo Rosario en legde hij de bal op het hoofd van Luiz Phellype, die op zijn beurt Nick Viergever aftroefde: 1-0. Even later stond Fernandes weer compleet vrij en schoot hij van afstand fraai binnen: 2-0. PSV probeerde daarna een vuist te maken, maar kwam niet verder dan een ongevaarlijk schot van Bruma. Sporting gaf nog wel gas en besliste het voor rust: Jeremy Mathieu gaf met een goal uit een corner de genadeklap.

Rosario en Bruma gewisseld

Van Bommel greep in de rust in en haalde de opnieuw tegenvallende Rosario en Bruma eruit, voor hen kwamen Gastón Pereiro en Cody Gakpo in de ploeg. Dat leverde aan het begin van de tweede helft meteen een grote kans op voor Mohamed Ihattaren, maar hij schoot de bal op doelman Luis Maximiano. Ook daarna kwam het onthutsend zwakke PSV niet meer in het stuk voor. Sterker nog: in de 64ste minuut ging de bal nog op de stip, nadat Timo Baumgartl te laat was en een overtreding maakte. Fernandes bleef uiterst koel en maakte er ook nog 4-0 van.

Door de eigen zwakke vertoning was de hoop van PSV gevestigd op Rosenborg. Als de Noren in eigen huis punten af konden snoepen van LASK Linz was er nog een sprankje hoop. Het stond nog 1-1 bij rust, maar de Oostenrijkers wonnen alsnog met 1-2. En dus lijkt het seizoen van PSV al in november een heel eind klaar, met ook nog een achterstand van 11 punten in de eredivisie. 

Lees hieronder het liveblog nog eens terug.

PSV