Volledig scherm
Nick Viergever © BSR/SOCCRATES

PSV-verdediger Viergever na moeizaam gelijkspel: ‘We maken het onszelf onnodig moeilijk’

PSV heeft de play-offs van de Europa League gehaald, maar ook verdediger Nick Viergever weet dat het spel van de Eindhovenaren een stuk beter zal moeten komend seizoen. ,,We maken het onszelf onnodig moeilijk.”

PSV kwam nog aardig uit de startblokken tegen het Noorse FK Haugesund, maar was onzorgvuldig in de afwerking. ,,Na tien minuten kakte het een beetje in", zegt Viergever voor de camera van Veronica. ,,We creëerden wel een paar mogelijkheden en die ballen moeten erin. Dan maak je het jezelf een stuk makkelijker.”

Vooral in de tweede helft werden volgens Viergever vaak de verkeerde keuzes gemaakt. ,,Daardoor leden we onnodig veel balverlies. We hadden maar één opdracht en dat was de volgende ronde halen, maar natuurlijk wil je dat het liefst met 4-0 of 5-0 doen. Dat moet ook, nu krijgen zij op het einde nog een grote kans. We moeten gewoon eerder de trekker overhalen.”

  1. Van Bommel over PSV: ‘Het lijkt of de gifbeker helemaal leeg moet’

    Van Bommel over PSV: ‘Het lijkt of de gifbeker helemaal leeg moet’

    Trainer Mark van Bommel was na Feyenoord-PSV teleurgesteld en vond dat zijn ploeg meer had verdiend. ,,We zijn heel goed begonnen en moeten een paar goals maken. We komen met 1-0 achter, blijven de betere partij en komen met 2-0 achter. In de rust heb ik gezegd dat als we een goal maken, dat we winnen. Daarna volgde nog een belachelijke VAR-beslissing en een goal van ons. Daarnaast maak ik me zorgen over Donyell (Malen, red.).”

PSV