Volledig scherm
Nick Viergever © BSR/SOCCRATES

PSV-verdediger Viergever na moeizaam gelijkspel: ‘We maken het onszelf onnodig moeilijk’

PSV heeft de play-offs van de Europa League gehaald, maar ook verdediger Nick Viergever weet dat het spel van de Eindhovenaren een stuk beter zal moeten komend seizoen. ,,We maken het onszelf onnodig moeilijk.”

PSV kwam nog aardig uit de startblokken tegen het Noorse FK Haugesund, maar was onzorgvuldig in de afwerking. ,,Na tien minuten kakte het een beetje in", zegt Viergever voor de camera van Veronica. ,,We creëerden wel een paar mogelijkheden en die ballen moeten erin. Dan maak je het jezelf een stuk makkelijker.”

Vooral in de tweede helft werden volgens Viergever vaak de verkeerde keuzes gemaakt. ,,Daardoor leden we onnodig veel balverlies. We hadden maar één opdracht en dat was de volgende ronde halen, maar natuurlijk wil je dat het liefst met 4-0 of 5-0 doen. Dat moet ook, nu krijgen zij op het einde nog een grote kans. We moeten gewoon eerder de trekker overhalen.”

  1. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.

PSV