Volledig scherm
Mauro Júnior © BSR Agency

PSV verhuurt talentvolle Braziliaan Mauro Júnior (20) aan Heracles Almelo

PSV verhuurt de 20-jarige Braziliaan Mauro Júnior komend seizoen aan Heracles Almelo. Hij verliet zaterdag het trainingskamp van zijn ploeg in Verbier, omdat hij - zoals dat heet - de ruimte krijgt om een huurtransfer naar de Almeloërs af te ronden. Mauro gaat dus bij een andere club de eredivisie in, als hij bij zijn nieuwe club door de medische keuring komt. 

PSV wil dat Mauro, die nog een contract tot 2022 heeft, ervaring opdoet in de eredivisie en de talentvolle middenvelder kijkt uit naar de nieuwe uitdaging in het komende seizoen. Na Armando Obispo, Dante Rigo, Hidde Jurjus en Maxi Romero is Mauro de vijfde speler in korte tijd die door PSV wordt verhuurd.

Mauro kwam in 2017 naar PSV, waar hij al meerdere jaren op rij stages had afgewerkt. Hij wilde per se slagen in Eindhoven en besloot op zijn achttiende verjaardag een vijfjarig contract bij PSV te ondertekenen. Veel spelers kiezen voor financieel aantrekkelijkere aanbiedingen, maar Mauro had zich voorgenomen om in Eindhoven door te breken en weerstond andere aanbiedingen.

Speeltijd

In seizoen 2017-2018 leek hij zijn ambities waar te maken en pakte Mauro langzamerhand een rol in het elftal van Phillip Cocu, waar hij Marco van Ginkel bijvoorbeeld een paar keer waardig verving. Hij stond in dat kampioensjaar ook meerdere wedstrijden in de basis. Afgelopen seizoen kreeg hij amper speeltijd bij de A-ploeg en werkte de 20-jarige middenvelder/aanvaller zijn wedstrijden meestal bij Jong PSV af. Die ploeg eindigde als derde in de eerste divisie, mede dankzij de bijdrage van Mauro.

PSV