Volledig scherm
23-11-2016 Leandro Fernandes in actie in de Youth Champions League © RV

PSV verkoopt talent Leandro Fernandes (18) per direct aan Juventus

PSV verliest middenvelder Leandro Fernandes per direct aan Juventus. De talentvolle speler van PSV onder 19 vertrekt woensdag naar Italië voor een medische keuring. 

Is alles in orde en worden de formaliteiten met goed gevolg afgerond, dan tekent hij bij de Italiaanse topclub. Hij maakt waarschijnlijk wel het seizoen af in Eindhoven. 

PSV probeerde Fernandes nog binnenboord te houden, maar die pogingen zijn vergeefs geweest. Vanuit het kamp van de middenvelder wordt de overstap naar Juventus bevestigd. Hij had momenteel weer een basisplek bij PSV onder 19, nadat hij eerder dit seizoen buiten de basis belandde. Fernandes gold lange tijd als een van de grotere talenten van de jeugdopleiding van PSV. 

Directe transfer

PSV kon bij een transfer eind dit seizoen een opleidingsvergoeding van 290.000 euro incasseren, maar de partijen hebben gekozen voor een directe transfer. Fernandes gaat nu voor een klein half miljoen euro naar Juventus. Bijkomend voordeel voor PSV is dat er een aantal bonussen en clausules is bedongen, waardoor Fernandes in de toekomst nog meer geld kan opleveren. 

Fernandes kwam in 2013 vanuit de jeugdopleiding van NEC naar PSV. 

 1. PSV in extase na zege in gevreesde Kuip
  Nabeschouwing

  PSV in extase na zege in gevreesde Kuip

  Als PSV in april of mei met de schaal op het Stadhuisplein staat, is zondagmiddag een heel cruciaal moment geweest. In plaats van het gevreesde puntenverlies bij Feyenoord, won PSV met 1-3. Dik verdiend, want PSV was vanaf de eerste seconde de baas op het vooraf zo gevreesde terrein. Minstens zo belangrijk nieuws kwam er uit Amsterdam, waar Ajax in eigen huis twee punten liet liggen. Door de remise tegen ADO Den Haag is de voorsprong van PSV weer zeven punten en ligt de ploeg nu echt op koers voor de 24ste landstitel.

PSV

poll

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

 • Eens (66%)
 • Oneens (34%)
1569 stemmen

poll

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

 • Eens (62%)
 • Oneens (38%)
2200 stemmen