Volledig scherm
23-11-2016 Leandro Fernandes in actie in de Youth Champions League © RV

PSV verkoopt talent Leandro Fernandes (18) per direct aan Juventus

PSV verliest middenvelder Leandro Fernandes per direct aan Juventus. De talentvolle speler van PSV onder 19 vertrekt woensdag naar Italië voor een medische keuring. 

Is alles in orde en worden de formaliteiten met goed gevolg afgerond, dan tekent hij bij de Italiaanse topclub. Hij maakt waarschijnlijk wel het seizoen af in Eindhoven. 

PSV probeerde Fernandes nog binnenboord te houden, maar die pogingen zijn vergeefs geweest. Vanuit het kamp van de middenvelder wordt de overstap naar Juventus bevestigd. Hij had momenteel weer een basisplek bij PSV onder 19, nadat hij eerder dit seizoen buiten de basis belandde. Fernandes gold lange tijd als een van de grotere talenten van de jeugdopleiding van PSV. 

Directe transfer

PSV kon bij een transfer eind dit seizoen een opleidingsvergoeding van 290.000 euro incasseren, maar de partijen hebben gekozen voor een directe transfer. Fernandes gaat nu voor een klein half miljoen euro naar Juventus. Bijkomend voordeel voor PSV is dat er een aantal bonussen en clausules is bedongen, waardoor Fernandes in de toekomst nog meer geld kan opleveren. 

Fernandes kwam in 2013 vanuit de jeugdopleiding van NEC naar PSV. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV
    PREMIUM

    Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV

    Wie PSV door de eredivisie ziet marcheren, vraagt zich soms af waar het dit seizoen nog mis kan gaan. Minstens twaalf keer winnen vanaf de competitiestart, dat lukte voorheen alleen Ajax (1995-1996) en PSV (1987-1988). Opvallend detail is dat deze teams allebei de finale van de Champions League (in 1988 nog Europa Cup 1) haalden, waar PSV nu uitgeschakeld lijkt. De ploeg kan zich waarschijnlijk volledig op de competitie richten. Welke gevaren zijn er nog voor PSV?

PSV