Volledig scherm
© Menno Boon

PSV verlengt verbintenis met Superleague Formula

ZOLDER - PSV heeft zijn contract met de Superleague Formula-organisatie met een jaar verlengd. Door de nieuwe overeenkomst blijft PSV tot en met 2013 aan het aan voetbal gelieerde autosportkampioenschap verbonden.

"De beleving van de supporters is erg goed hebben we gemerkt. We verwachten er voor de komende jaren wat van", motiveert PSV's commercieel directeur Marcel van den Bunder de contractverlenging. " Mensen zien dat het goed past bij PSV, het kost ons geen geld. Het verhaal is commercieel aantrekkelijk en dat komt PSV alleen maar ten goede."

Overigens is Dominick Muermans gisteren tijdens de seizoenpresentatie van de Superleague Formula op het circuit van Zolder officieel gepresenteerd als de nieuwe PSV-coureur. De in Maaseik woonachtige Limburger is daarmee de opvolger van Yelmer Buurman, die in het eerste jaar achter het stuur van de PSV-bolide zat, maar nu onvoldoende budget vrij kon maken. Muermans tekende vorige week al een contract van één jaar met Azerti, het team dat de auto van PSV runt.

Het tweede Superleague Formula-seizoen begint volgend weekeinde op het circuit van Magny-Cours in Frankrijk.

Robin Webb, directeur van de Superleague Formula, maakte gisteren in Zolder bekend dat er volgend jaar ook een Nederlandse race op de kalender zal staan. Op welk circuit die race gaat worden gehouden, is nog niet bekend. Momenteel worden gesprekken gevoerd met de directies van de circuits van Assen en Zandvoort.

PSV