Volledig scherm
© ANP
3
EINDE
0
  • Sander van de Streek 49'
  • Adam Maher 82'
  • Sean Klaiber 90'+3'

PSV verliest zichzelf in Utrecht en krijgt een enorme dreun

PSV heeft in Utrecht een enorme tik gekregen in de competitie. Niet alleen werd met 3-0 verloren, maar de ploeg van Mark van Bommel kreeg ook nog eens twee rode kaarten en eindigde dus met negen man. Nick Viergever en Jorrit Hendrix moesten in de tweede helft het toneel verlaten, na wilde acties. Beide keren werd het rood pas gegeven nadat de VAR scheidsrechter Makkelie attendeerde op de ernst van de overtredingen.

Voor rust was er nog niet zoveel aan de hand. PSV en FC Utrecht gaven elkaar geen duimbreed toe en dwongen weinig kansen af. Steven Bergwijn schoot een keer op de goal van Maarten Paes en daarmee was het Eindhovense verhaal grotendeels verteld. Na rust kwam FC Utrecht gelukkig aan de leiding, nadat Timo Baumgartl halverwege het veld een duel verloor van Sander van de Streek. Zijn schot ging via Nick Viergever in het doel en Jeroen Zoet was kansloos. Daarna verdwenen Viergever en Hendrix van het toneel en was er geen houden meer aan voor PSV, dat Adam Maher nog van afstand zag scoren. Zoet had geen antwoord op zijn schot en daarmee schoot hij de subtopper naar een zekere overwinning.

In de slotfase leek het nog veel erger te worden voor PSV, maar een inzet van Gyrano Kerk belandde net naast het doel van Zoet. PSV kreeg in de tweede helft nog wel een paar kansen, via onder meer Donyell Malen. Zijn kopbal ging net naast. De Eindhovenaren probeerden het in de slotfase nog wel, maar konden met de forse numerieke minderheid weinig meer uitrichten. Sean Klaiber bepaalde in de slotminuut de eindstand op 3-0. 

Beluister hieronder de tweede aflevering van #PSVpraat.

Lees hieronder het liveblog terug.

  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van PSV’s interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang naar Engeland kwam alsnog snel rond.

PSV