Volledig scherm
PSV oefent tegen Club Brugge. © ED

PSV verslaat Club Brugge en sluit oefentrip in Qatar positief af

VideoPSV heeft in Doha het enige oefenduel tijdens de trainingsweek in de winter gewonnen tegen Club Brugge. De ploeg van Mark van Bommel sloot de week in Qatar positief af door met 2-1 te zegevieren tegen Club Brugge. Bij PSV zorgden Joël Piroe en Gastón Pereiro (vanaf de penaltystip) voor de goals. Hans Vanaken (vroeger spelend in de jeugdopleiding bij PSV) zorgde voor de Belgische goal.

PSV had het in eerste instantie niet gemakkelijk tegen de formatie die in Doha de hele week naast de Eindhovenaren trainde. In het eerste uur dwong de ploeg niet veel kansen af, al waren Steven Bergwijn en Luuk de Jong dichtbij een goal. Een kopbal op de lat was het hoogtepunt van Belgische zijde. Na een uur wisselde PSV de hele ploeg en kwam er plots een 2-0 voorsprong op het bord. Piroe rondde goed voorwerk van Zakaria Aboukhlal en Gastón Pereiro af en stond op de goede plaats om de eerste goal van 2019 voor PSV te maken. 

Even later kreeg PSV een strafschop en Pereiro wist raak te schieten. De Belgen zorgden direct voor een tegenreactie, maar kwamen niet verder dan de 2-1. Ondanks een aantal kansen voor de Belgen wist PSV de eerste overwinning van het jaar over de streep te trekken. 

PSV - Club Brugge 2-1 (0-0). 68. Piroe 1-0, 70. Pereiro 2-0, 71. Vanaken 2-1.

PSV, eerste zestig minuten: Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño; Rosario, Hendrix, Gutiérrez (45. Ihattaren); Malen, De Jong, Bergwijn

PSV, laatste dertig minuten: Room; Ramselaar, Teze, Obispo, Sadílek; Mauro, Verreth, Pereiro; Aboukhlal, Piroe, Gakpo.

Bekijk hier de 2-0 van Gastón Pereiro

  1. PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract
    PREMIUM

    PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract

    Dat PSV veel potentie in hem ziet, was de afgelopen jaren al duidelijk geworden. Aron van Lare (16) behoort tot de talentvolste jeugdkeepers in Nederland en stond de afgelopen seizoenen vaak onder de lat bij Oranje onder 14, 15 en 16. Donderdagavond tekende de Terneuzenaar zijn eerste contract bij de Eindhovense club, waardoor hij ook de komende drie seizoenen aan PSV verbonden is. Over zijn ambities is hij duidelijk. ,,Het eerste halen is en blijft mijn doel.’’

PSV