Volledig scherm
Supporters van PSV in de thuiswedstrijd tegen Ajax in april 2018. © ANP Pro Shots

PSV versnelt en vereenvoudigt procedure voor supporters die over de schreef gaan

Supporters van PSV die bij een wedstrijd van de club bij een incident betrokken zijn, weten in de toekomst sneller welke maatregel hen te wachten staat. Dat vloeit voort uit een nieuwe procedure van de zogeheten Gedragscommissie van PSV. Een en ander is gebeurd op advies van PSV Klankbord. Dat is een orgaan dat in contact staat met de clubleiding en waarbinnen supporters hun mening kunnen geven over tal van (stadion)zaken. 

Aanhangers van de club moesten in het verleden soms lang wachten voordat er duidelijkheid was of en hoe hun gedraging bestraft zou worden. Daar moet nu een einde aan komen, door een nieuwe gedragscode. PSV heeft deze op de eigen website gezet. 

In een aantal gevallen is op de vrijdag na de wedstrijddag al duidelijkheid te geven aan de supporter. Een gedragscommissie heeft de dag daarvoor bepaald of een gedraging voor een maatregel in aanmerking komt. In die commissie zitten de supporterscoördinator en veiligheidscoördinator van de club. 

PSV kan bijvoorbeeld stadionverboden opleggen of andere maatregelen nemen. Voorheen ging een stadionverbod al voor het opleggen van een maatregel in, maar nu moet eerst de gedragscommissie uitspraak doen. Gestreefd wordt naar meer alternatieve straffen, zo meldt de club. 

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
8191 stemmen