Volledig scherm
Érick Gutiérrez met PSV-supporter Herman Klarenbeek, een van de vaste bezoekers van De Herdgang. De Mexicaan arriveerde dinsdag bij het trainingscomplex van PSV, waar hij alvast met een aantal fans op de foto ging. © ED

PSV verwacht werkvergunning 'Guti' deze week binnen te hebben

PSV-nieuweling Érick Gutiérrez ligt op koers voor een plek in de wedstrijdselectie bij ADO-PSV van zaterdag. De Mexicaan arriveerde dinsdag op trainingscomplex De Herdgang, waar hij vanaf donderdag mee kan trainen bij de groepssessies. PSV rekent erop dat zijn werkvergunning snel wordt afgegeven, waardoor hij zaterdag inzetbaar is. 

De club is blij dat de Mexicaanse voetbalbond Gutiérrez en Lozano vrijaf gaf voor de interland van vannacht met de Verenigde Staten. 'Guti' moest nog een aantal stempels in Mexico halen om zijn werkvergunning rond te kunnen maken. Met hem heeft trainer Mark van Bommel een extra optie voor het middenveld aan boord. 

Gutiérrez kwam vorige week vrijdag zestig minuten in actie tijdens de door Mexico met 1-4 van Uruguay verloren interland. Lozano speelde daarin ruim zeventig minuten. Doelpuntenmaker Gastón Pereiro keerde eergisteren al terug in Eindhoven en ook de Australiërs Aziz Behich en Trent Sainsbury sluiten deze week weer aan. PSV bereidt zich vanaf donderdag met een nagenoeg complete groep (alleen Rigo en Romero zijn nog herstellende van blessures, red.) voor op het duel met ADO, waarna drie dagen later al de Champions League-topper tegen FC Barcelona volgt. De week krijgt nog meer belang, omdat volgende week zondag ook het thuisduel met Ajax volgt. 

  1. PSV-talenten tonen zich in oefencampagne met A-selectie

    PS­V-talenten tonen zich in oefencam­pag­ne met A-selectie

    De basisploeg van PSV effende vrijdagavond de weg naar de zege, maar in de eindfase maakten ook de elf (jonge) spelers daarachter een goede indruk tegen Aris Saloniki. Niet alleen de wederom scorende Joël Piroe liet zien in de toekomst een rol bij PSV te kunnen gaan spelen, maar ook bijvoorbeeld centrale verdediger Jordan Teze en de creatieve Mohamed Ihattaren en Zakaria Aboukhlal. De laatste twee spelers bereidden de goal van Piroe voor. Cody Gakpo viel eveneens in positieve zin op.

PSV