Sam Lammers
Volledig scherm
Sam Lammers © BSR Agency

PSV vestigt hoop op terugkeer van aanvaller Sam Lammers

Sam Lammers zal donderdagavond tegen NAC normaal gesproken nog niet in de PSV-basis beginnen. Toch komt de spits er nu hard aan bij de Eindhovenaren. De 22-jarige aanvaller viel bijna een half jaar geleden met een zware knieblessure uit tijdens Ajax-PSV. De medische staf heeft hem dan eindelijk echt overgedragen aan coach Ernest Faber. 

Veel PSV-supporters hebben hun hoop gevestigd op Lammers, die bij sc Heerenveen heeft bewezen het doel behoorlijk goed te kunnen vinden. De ploeg van Faber had ook zondag tegen VVV weer moeite om in een uitduel te scoren. De coach wilde daar gisteren in zijn voorbeschouwing op het bekerduel met NAC niet al te ingewikkeld over doen. ,,Uiteindelijk moet je gewoon de ballen erin schieten. Daarvoor hebben we de kwaliteiten, wie er ook staat."

Extra druk voorziet Faber niet voor de spits, die een wankel elftal misschien een impuls kan geven. Voor de slotfases is Konstantinos Mitroglou ook weer beschikbaar. De trainer beaamt dat hij het bekertoernooi ziet als een kans om een frisse start te maken. ,,Het programma moeilijk? Tja. Het heeft geen zin om ons daar druk over te maken. Als je iets wilt winnen, moet je de route afleggen die daarbij hoort." 

PSV