Volledig scherm
Zeneli duelleert met Willems van PSV © ANP

PSV vindt geen nieuwe rugsponsor en mag niet verder met sponsor BDO

EINDHOVEN - De sponsorinkomsten bij PSV zijn vorig jaar gedaald, van 19 miljoen euro naar iets meer dan 17 miljoen euro. De daling van tien procent wordt veroorzaakt door het wegvallen van rugsponsor Freo. Daarnaast moest accountant BDO de geplande bijdrage annuleren, nu voetbalclubs niet meer gesponsord mogen worden door de accountant die de boeken controleert.

PSV sloot met BDO in 2012 een overeenkomst voor vijf jaar. Twee jaar later werd duidelijk dat accountants niet langer én sponsor en controleur van de jaarrekening kunnen zijn. Er gold een overgangsregeling, die inmiddels is vervallen. BDO zette wel een handtekening onder het jaarverslag van PSV over het seizoen 2015-2016, waarin de club ruim 4 miljoen euro verdiende.

PSV vraagt iets meer dan een miljoen euro per jaar van een rugsponsor en blijft op zoek. Freo trok de afgelopen drie jaar profijt uit de plek op de achterzijde van het tricot, maar haakte desalniettemin af. PSV heeft als hoofdsponsor sinds het begin van dit seizoen energiedirect.nl in plaats van Philips. Het energiebedrijf pakte veel publiciteit mee door het wegvallen van de naam van de PSV-moeder op de meest prominente plek op het shirt.

PSV