Volledig scherm
Mark van Bommel. © Niels Boersema

PSV vreest niet voor Amsterdamse portemonnee of ‘overvallen’

PSV heeft geen angst voor een financiële en misschien ook wel sportieve overheersing door Ajax in de komende jaren. 

De Drentse klap van vorige week is in Eindhoven verwerkt, zeker nadat Ajax na PSV ook totaal onverwacht twee punten inleverde. ,,We mogen blij zijn dat we nog bovenaan staan”, erkende trainer Mark van Bommel vrijdag in aanloop naar PSV-FC Groningen van zaterdag. 

PSV moet winnen om met de benen op tafel naar de Klassieker te kunnen kijken. De Kuip was in de eerste seizoenshelft de enige plek waar PSV puntenverlies leed en Ajax mag zondag in Rotterdam proberen om het beter te doen. 

Van Bommel ging in zijn wekelijkse perspraatje onder meer in op het vertrek van Ajacied Frenkie de Jong naar FC Barcelona in de komende zomer. Hij heeft zijn humor niet verloren, nadat Ajax een mega-bedrag (75 miljoen en 11 miljoen euro aan mogelijke bonussen) opstreek. Als de Amsterdammers het in hun hoofd halen om zich voor een PSV’er te melden ‘mogen ze het bedrag meteen doorstorten’, liet Van Bommel met een glimlach weten. 

Bij PSV is men niet benauwd voor een toekomstige Ajax-overheersing, nu het geldpakhuis in Amsterdam-Zuidoost onderhand uit zijn voegen barst. Er stond bij de concurrent al jarenlang meer geld op de rekening en er is geen vrees dat PSV wordt ‘leeggekocht’, simpelweg omdat de Eindhovenaren daaraan niet zullen meewerken en het voor spelers ook geen logische sportieve stap is. 

Doelpogingen

PSV wil de krappe voorsprong op de ranglijst op Ajax behouden en doet dat vanavond met een nagenoeg fitte selectie. Hij is niet geschrokken van de remise van vorige, week. ,,Omdat wij niet op voetbal zijn afgetroefd”, vond de coach. ,,We hebben het op twee momenten niet goed gedaan en dat waren net de twee keren dat zij hun enige twee doelpogingen tussen de palen hadden.” Moet PSV na de glijpartij op de slechte Emmense kunstgrasmat een speciale reactie geven? ,,We moeten gewoon doen wat we altijd doen. Een reactie geef je ook na een 7-0 overwinning. Ik ga het zeker niet als excuus gebruiken, maar de laatste goal van Emmen was op gewoon gras niet gevallen. Door het kunstgras kreeg de bal een andere stuit.”

PSV