Ernest Faber, coachend bij ADO-PSV.
Volledig scherm
Ernest Faber, coachend bij ADO-PSV. © BSR Agency

PSV wacht onderzoek ADO naar vermeende kwetsteksten richting Ihattaren af

Trainer Ernest Faber was na afloop van ADO-PSV natuurlijk blij met de simpele overwinning van de Eindhovenaren (0-3). Na een lange periode zonder uitzege was er zaterdagavond voor PSV eindelijk weer reden voor blijdschap. 

Na afloop ging het niet alleen over de zege, maar ook over vermeende kwetsteksten aan het adres van Mo Ihattaren. Een aantal ADO-fans zou zielsnijdende woorden hebben geroepen richting de PSV-voetballer. Faber had ze zelf niet gehoord, maar gaf wel aan het schandalig te vinden als er daadwerkelijk dingen over een verdrietige gebeurtenis uit het privé-leven van Ihattaren zijn geroepen. 

PSV wacht een onderzoek van ADO naar de vermeende kwetsende woorden af. Zaterdagavond was er bij de Haagse club hierover nog niets te melden. Op de perstribune waren de vermeende teksten niet te horen. 

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.

PSV