PSV won uiteindelijk met 5-0 in Arnhem.
Volledig scherm
PSV won uiteindelijk met 5-0 in Arnhem. © Pro Shots / Stefan Koops

PSV-watcher Rik Elfrink: ‘PSV heeft nu vastigheden nodig in plaats van gezwabber’

PSV wervelde zaterdagavond voorbij Vitesse. De ruime 0-5 overwinning kwam wellicht wat uit de lucht vallen, nadat PSV twee keer op rij verloor in de competitie. PSV-watcher Rik Elfrink ziet vooral dat stabiliteit het elftal goed doet. ,,En met Madueke heeft PSV er ook wat giftige pijlen bij.”

 1. PSV laat zien de kunst van het killen tóch te beheersen en wil nu meer, ook met andere spelers
  PREMIUM

  PSV laat zien de kunst van het killen tóch te beheersen en wil nu meer, ook met andere spelers

  Een van de dingen die PSV onder trainer Roger Schmidt te vaak niet beheerste, was de kunst van het killen. Uithalen met een hoofdletter U was er vrijwel nooit bij. Regelmatig begon de ploeg onder zijn leiding sterk aan een wedstrijd en kwam er ook een voorsprong op het bord, maar gaf PSV in de eindfase nog punten weg. Zaterdag was het in Arnhem allemaal anders en kon PSV de grootste overwinning vieren in een officieel duel onder leiding van Schmidt.
 2. Ruud van Nistelrooij is na een intens voetbalgevecht van PSV dolgelukkig: ‘Dit is niet alleen mazzel’
  PREMIUM

  Ruud van Nistel­rooij is na een intens voetbalge­vecht van PSV dolgeluk­kig: ‘Dit is niet alleen mazzel’

  PSV-trainer Ruud van Nistelrooij moest na afloop van het zinderende duel met AS Monaco van dinsdagavond even zoeken naar de juiste woorden om na te beschouwen. ,,Dit is niet alleen maar mazzel, maar toch ook weer wel. Ik heb nog niet de conclusie getrokken hoe of wat. Natuurlijk zit het mee bij de bal op de lat, maar Luuk (de Jong, red.) kopt hem voor ons wel binnen. Dat is ook kwaliteit.”

PSV