Volledig scherm

PSV: weer overleg over toegangssysteem bij Philips Stadion

VIDEOEINDHOVEN - PSV heeft het lek in het toegangssysteem nog niet boven: opnieuw stonden fans zondag lang in de rij voordat ze het stadion in konden.

"Geweldig zo'n nieuw systeem, alleen werkt het van geen kanten", vatte een PSV-supporter de ergernis over het nieuwe toegangssysteem bij het Philips Stadion zondagmiddag cynisch samen. Vlak voor de wedstrijd tegen Roda JC, aanvangstijd 16.45 uur, stonden fans weer in een lange rij tot aan het spoor te wachten totdat ze binnen konden.

In het nieuwe systeem moeten supporters hun clubkaarten en toegangsbewijzen voor een automatische lezer houden, wachten totdat het groene licht brandt en dan gaat het poortje open. Net als twee weken geleden tegen AZ stroopte de doorgang. Om de bulk mensen toch op tijd binnen te krijgen werden de poorten open gegooid en gingen de stewards maar 'ouderwets' handmatig controleren.

Terwijl de spelers op de klanken van Tina Turners Simply the Best het veld op kwamen, stonden fans nog rijen dik buiten te mopperen. Dankzij de geel gehemde controleurs, die de vaart er in hielden, was vrijwel iedereen nét voor de aftrap binnen.

PSV overlegt maandag nogmaals intern over de gang van zaken rond het nieuwe toegangssysteem. ,,Bij twee poortjes waren technische problemen", gaf een woordvoerster zondag al een deel van de verklaring. ,,Maar het is ook een kwestie van gewenning bij supporters en de stewards, denken we. We moeten het systeem nog optimaliseren. Voor nu zijn we vooral blij dat iedereen op tijd binnen was."

PSV