Volledig scherm
PSV haalt geen linksback meer in deze transferperiode. © ANP

PSV weg van de transfermarkt na totaal onverwacht afketsen van Lumor-deal

PSV sluit de rijen op de transfermarkt. De club was dinsdag nog heel dicht bij het aantrekken van een nieuwe linksback, maar is er niet in geslaagd om de gewenste extra verdediger aan te trekken. PSV was er persoonlijk wel uit met beoogd linksback Lumor Agbenyenu (21), maar op het laatste moment ketste woensdag een deal af. 

Zijn club Portimonense besloot geheel onverwacht om Lumor te verkopen aan Sporting Lissabon, dat ineens een back nodig had, terwijl PSV alleen wilde huren. 

Donderdag zal waarschijnlijk nog meer duidelijk worden over de transferwinter bij PSV, dat nu met de backs Joshua Brenet, Santiago Arias en Kenneth Paal het seizoen afmaakt. Alles stond woensdag al klaar om Lumor te verwelkomen, maar op het laatste moment moest PSV vernemen dat hij naar Sporting Lissabon ging. Bij de club zijn Derrick Luckassen en Jorrit Hendrix mogelijk stand-in voor die positie. 

Bij PSV vertrokken deze maand Jürgen Locadia (Brighton & Hove Albion) en Adam Maher (FC Twente). Daarnaast gingen de jeugdspelers Karim Bannani (FC Dordrecht) en Leandro Fernandes (Juventus) weg. De laatste deal moet nog worden afgerond. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV
    PREMIUM

    Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV

    Wie PSV door de eredivisie ziet marcheren, vraagt zich soms af waar het dit seizoen nog mis kan gaan. Minstens twaalf keer winnen vanaf de competitiestart, dat lukte voorheen alleen Ajax (1995-1996) en PSV (1987-1988). Opvallend detail is dat deze teams allebei de finale van de Champions League (in 1988 nog Europa Cup 1) haalden, waar PSV nu uitgeschakeld lijkt. De ploeg kan zich waarschijnlijk volledig op de competitie richten. Welke gevaren zijn er nog voor PSV?

PSV