Volledig scherm
Maxi Romero had bij PSV te maken met veel blessureleed. © BSR Agency

PSV wijst tijdelijke terugkeer Romero naar Argentinië niet op voorhand af

Voor PSV-aanvaller Maxi Romero is een tijdelijke terugkeer naar zijn thuisland Argentinië een toekomstige optie. De 20-jarige aanvaller raakte na zijn komst naar Eindhoven in december 2017 aan de sukkel en moest anderhalf jaar lang afrekenen met meerdere blessures. Hij kon nauwelijks in actie komen en dat heeft hem teruggeworpen.

Zijn vorige club Vélez Sarsfield is in de markt om hem komend seizoen van PSV te huren, al was hierover donderdag bij PSV nog niks concreets bekend. Technisch manager John de Jong van PSV liet vorige week weten dat Romero verhuurd wordt en dat alle opties daarbij worden bekeken. Een tijdelijke comeback in zijn eigen omgeving wordt door PSV niet direct van de hand gewezen, al zal het financieel allemaal wel moeten passen. PSV heeft een hoge transfersom voor Romero betaald en zal bij verhuur een vergoeding willen. Daarnaast kan het salaris van de Zuid-Amerikaan een struikelblok vormen.

Al eerder werd duidelijk dat PSV voor Sam Lammers wél een plekje in het spelerskader voor komend seizoen heeft gereserveerd. In Italië wordt de Goirlenaar gekoppeld aan Sampdoria, maar zijn oom en tevens zaakwaarnemer John Lammers kan dat niet plaatsen. ,,Er is in het verleden weleens sprake geweest van interesse", zegt hij. ,,Maar op dit moment speelt dit bij ons in ieder geval niet. Wij hebben niks concreets gehoord en dat krijgen we ook terug van PSV."

Bergwijn en Berghuis

Bij PSV staat Steven Bergwijn in de nadrukkelijke belangstelling van Tottenham Hotspur. De Britten hebben de 21-jarige international al geruime tijd op de radar en dingen naar zijn diensten. Bergwijn moet in ieder geval rond de 40 miljoen euro opleveren en dat is voor het kapitaalkrachtige Spurs in principe geen probleem. Of ze ook doorpakken, is nu nog niet bekend.

PSV kijkt al rond voor opvolgers bij een vertrek van Bergwijn en Hirving Lozano en heeft onder meer geïnformeerd naar Steven Berghuis van Feyenoord. Hij zou een overstap naar PSV, waar zijn vader in het verleden ook heeft gespeeld, zeker niet afwijzen. PSV moet daarbij in acht nemen dat Berghuis inmiddels ruim 27 jaar is en een transfersom daarom niet te hoog kan uitvallen. Hoe ouder voetballers zijn, des te lastiger is het soms om in de toekomst nog een transfersom te incasseren. Een prijs van 8 miljoen euro, waarover weleens is gefilosofeerd, lijkt al iets realistischer dan de ruim tien miljoen euro die Feyenoord naar verluidt in het hoofd heeft.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen