De spelers van PSV bij de laatste wedstrijd van de club in Groningen.
Volledig scherm
De spelers van PSV bij de laatste wedstrijd van de club in Groningen. © BSR Agency

PSV wil bij spelers snel doorpakken met salariskorting

De spelers van PSV gaan snel salaris inleveren, als het aan de clubleiding ligt. 

PSV probeert maandag al een volgende stap te zetten bij het korten van de salarissen van spelers. De directie heeft met een aantal van hen een gesprek om de huidige financiële situatie nogmaals uit te leggen en probeert hen te doordringen van de noodzaak voor het nemen van maatregelen. Bij de voorstellen wordt via een staffel rekening gehouden met de hoogte van de salarissen. Wie veel verdient, moet meer inleveren. Van de lagere salarissen gaat weinig of niets af. Ook is het mogelijk dat het premiestelsel verandert. 

Tegenwind

Afgelopen week liet directeur Toon Gerbrands van PSV al weten dat de directie van PSV per direct twintig procent van het salaris inlevert, zolang er zonder publiek wordt gevoetbald. PSV krijgt te maken met extreme financiële tegenwind en snijdt zodoende nu al in de kosten. Afgelopen week plaatste de club zich voor de derde voorronde van de Europa League en dus zijn er ook komend seizoen sowieso geen Champions League-inkomsten. Het is ook nog maar afwachten wanneer die voorrondes en/of de poulefase gespeeld kunnen worden. In de oorspronkelijke opzet van het tweede toernooi van Europa zou de heenwedstrijd van de derde voorronde al op 6 augustus plaatsvinden en de return op 13 augustus. Op die data is betaald voetbal in Nederland nog verboden. Zelfs als de UEFA de wedstrijden een paar weken naar achteren schuift, is het de vraag of PSV zich daar voldoende op kan voorbereiden. Er moet bijvoorbeeld in een oefenprogramma worden voorzien. 

PSV wil volgende week weer beginnen met de trainingen, zo meldt een betrokkene. Waarschijnlijk melden de spelers zich over een week weer op trainingscomplex De Herdgang, om met inachtneming van de afstandsgrens van anderhalve meter weer te gaan trainen. De voorbereiding op het nieuwe seizoen start in principe in het begin van juli. 

PSV