Volledig scherm
Phillip Cocu © Pro Shots

PSV wil de klok niet terugzetten

De klok gaat dit weekeinde niet verder terug dan het geplande uur, als het aan PSV-trainer Phillip Cocu ligt. Lukt het zaterdag niet om van Vitesse te winnen, dan werkt zijn ploeg zich in de eredivisie nog verder in de nesten en lijkt het in Eindhoven even op seizoen 2013-2014. Een voetbaljaar dat net als het huidige seizoen met drie zeges in de eredivisie begon, maar na een ravage in de herfst al goed en wel was afgelopen.

Dat de storm bij PSV nu ook richting windkracht 12 gaat, is op voorhand niet aannemelijk. Het huidige eredivisieseizoen vertoont in cijfers gemeten voorlopig meer parallellen met dat van vorig jaar, toen de spaarpot van PSV na 10 duels ook 21 punten bevatte. „Geen enkel seizoen is vergelijkbaar”, zei Cocu er gisteren nog over. „In elk voetbaljaar zitten weer fases die je verrassen en waar iedereen van leert.”

De Arnhemmers draaien dit seizoen weer mee in de subtop en kunnen PSV een nieuwe tik uitdelen. PSV verloor 19 jaar op rij niet bij Vitesse en moet de teller met een zege op 20 zetten om nieuwe 'crisisdagen' te voorkomen.

Coach Phillip Cocu viert zaterdag zijn 46e verjaardag en liet al weten graag een verjaardagscadeau in de vorm van drie punten te willen meenemen uit Gelderland.

PSV