Volledig scherm
Trainer Phillip Cocu: "In het betaald voetbal ligt het niveau in de praktijk vaak dichter bij elkaar dan velen denken." © ANP Pro Shots

PSV wil de tanden in het bekertoernooi zetten

Waar PSV voor het seizoen in de situatie zat dat niemand veel van de ploeg verwachtte, wordt donderdagavond in Volendam alles verwacht. 

Het dorp is doorgaans net zo trots op paling, muziek en de garnalen van Klaas Puul als op de oranjehemden in het Kras Stadion, maar dit seizoen komt de warmte op de tribunes alleen van een rode lantaarn. FC Volendam heeft op het tweede profniveau meer verliespunten dan het aantal punten dat PSV in de hoogste afdeling heeft. "Als wij ons normale niveau halen, moeten we ons doel gaan bereiken", zei PSV-trainer Phillip Cocu er dus gisteren over. "Maar is dat niet het geval, dan kan het een moeilijke avond worden."

Wat moet je als trainer van PSV verder nog zeggen voor zo'n duel, in plaats van de clichés als 'waken voor onderschatting' en 'oppassen voor de gevaren'. Cocu is nooit een coach geweest die vooraf aangeeft dat zijn ploeg het varkentje wel even gaat wassen. Niet als er een voorbeschouwing op Ajax- of Feyenoord-uit op het programma staat en ook niet nu zijn team naar Volendam reist. "In het betaald voetbal ligt het niveau in de praktijk vaak dichter bij elkaar dan velen denken. Drie jaar geleden speelden wij in deze fase van het bekertoernooi in Almere en van die wedstrijd kan ik me herinneren dat wij het een tijd lastig hadden. Totdat we een tempo hoger gingen spelen en uiteindelijk alsnog ruim wonnen."

Volledig scherm
PSV moet het in Volendam zonder Gastón Pereiro (foto, Steven Bergwijn en Jürgen Locadia doen. © Joep Leenen

PSV neemt in Volendam geen risico's met Gastón Pereiro, Steven Bergwijn en Jürgen Locadia en stoomt hen klaar voor het uitduel met Vitesse van zondag. Daarnaast starten vermoedelijk ook Nicolas Isimat-Mirin en Marco van Ginkel niet. De blessures en andere wissels maken vermoedelijk de weg vrij voor het debuut van centrale verdediger Armando Obispo en het basisdebuut van IJslander Albert Gudmundsson in PSV 1. Beiden hebben inmiddels volop ervaring in de eerste divisie en kunnen ruiken aan het grote werk. Daarnaast kan de binnen de ploeg gekoesterde Adam Maher na zijn glansrol in de vorige bekerontmoeting in Putten waarschijnlijk weer zijn opwachting gaan maken. Cocu wilde gisteren alleen bevestigen dat Jeroen Zoet als keeper start en dus niet reservedoelman Eloy Room. "Eloy is nu een tijdje bij ons en concurreert met Jeroen Zoet, die op dit moment de eerste keeper is. We zien een goede ontwikkeling bij Eloy, maar er is geen reden om nu in het bekertoernooi van keeper te wisselen. Ook omdat we het een belangrijke competitie vinden."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV

poll

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

  • Ja (88%)
  • Nee (12%)
2415 stemmen