Volledig scherm
Robin Schoonbrood © BSR Agency

PSV wil door met middenvelder Robin Schoonbrood (19)

PSV heeft Robin Schoonbrood te kennen gegeven dat hij komend jaar door kan bij Jong PSV. Zijn contract loopt af, maar kan met een jaar worden verlengd. Schoonbrood moet in dat geval de concurrentie aangaan met de andere spelers voor de middelste linie. De 19-jarige Tilburger kwam dit seizoen in 20 duels in de Keuken Kampioen Divisie in actie, waarvan het merendeel als invaller. 

Schoonbrood is afgelopen zomer overgekomen vanuit PSV onder 19, waar hij in de eindfase basisspeler was onder trainer Mark van Bommel. Hij mocht in het voorjaar van 2018 met zijn ploeggenoten het kampioenschap vieren en ging dit seizoen door naar Jong PSV, waar hij nog geen vaste plek in de basis af heeft kunnen dwingen. 

De middenvelder heeft de afgelopen jaren de belangstelling gewekt van andere clubs en de komende periode wordt duidelijk waar zijn toekomst ligt. 

  1. Veel ballen bij PSV op de jeugd, extra investeringen moeten in de toekomst lonen

    Veel ballen bij PSV op de jeugd, extra investerin­gen moeten in de toekomst lonen

    Via een studie van anderhalf jaar heeft de directie van PSV de afgelopen anderhalf jaar de toekomst verkend. De club wilde nu al duidelijk hebben hoe de positie van PSV in het internationale voetballandschap in 2030 zal zijn. ,,Het is enorm belangrijk dat we de komende jaren bij de top-32 van Europa aanhaken”, zei directeur Toon Gerbrands dinsdag bij de presentatie van ‘Visie 2030'. ,,Dat heeft onder meer te maken met mogelijke veranderingen in de Europese competities.”

PSV