Volledig scherm
Pascal Jansen tekent bij PSV © René Manders

PSV wil helft A-selectie in 2020 uit zelf opgeleide spelers laten bestaan

EINDHOVEN - Op het nieuwe hoofd jeugdopleidingen Pascal Jansen van PSV rust de komende jaren een zware taak. De huidige trainer van Jong PSV is vanaf 1 juli de opvolger van Art Langeler in Eindhoven en werd door PSV woensdag gepresenteerd.

Jansen moet ervoor zorgen dat de doorstroming van jeugd naar het eerste elftal wordt opgevoerd. "In 2020 willen we dat vijftig procent van de A-selectie uit spelers uit de eigen opleiding bestaat", zo gaf hij aan. "En ook binnen de lijnen moet dat het geval zijn." Jansen heeft de directie van PSV in zijn twee seizoenen als coach overtuigd. In het eerste jaar presteerde Jong PSV wisselend en was het voor de technische staf soms zoeken. Na de winterstop kwam er een kentering. Dit seizoen bij Jansen met Jong PSV een overtuigende koers, waarbij zijn elftal in uitwedstrijden wel matig presteert. Jansen probeert samen met zijn spelersgroep uit te zoeken hoe het kan dat er tussen de eerste en tweede periode een groot verschil zat.
Nu krijgt hij een job die meer op de lange termijn is gericht. Een functie die hij in het verleden bij Vitesse en Sparta ook al bekleedde.

PSV