Volledig scherm
PSV - Roda JC, PSV speler Siem de Jong (2L) heeft de 4-0 gescoord, PSV speler Jurgen Locadia (L), PSV speler Nicolas Isimat-Mirin (2R), PSV speler Andres Guardado (R). © ANP Pro Shots

PSV wil met cynisme afrekenen

EINDHOVEN - Vanuit sportief oogpunt was Roda JC zaterdagavond de ideale tegenstander voor PSV. Maar het publiek in het Philips Stadion haalt in deze fase de schouders op als er een zakelijke zege wordt geboekt.

Mislukt
Het huis is bijna afgebrand, maar met een uiterste krachtsinspanning zijn de foto-albums nog te redden. Zo moet het ongeveer voelen voor de ploeg van Phillip Cocu. PSV staat voor de opdracht om in de komende maanden toch nog iets van een totaal mislukt seizoen te maken. 'Feyenoord-uit' zorgde ervoor dat er afgelopen zaterdag een wat vreugdeloze sfeer hing in het stadion van PSV. Het gesnor van de straalkacheltjes en de cynische humor; voor de PSV-supporters voelt een eventuele tweede plek nog wel erg ver weg. Toen Siem de Jong bij een 3-0 stand een penalty wilde nemen, schreeuwde het publiek dat keeper Jeroen Zoet maar achter de bal moest plaatsnemen. Alsof er niets meer op het spel staat.

Roda
Met dit Roda JC op het hakblok hoefden de messen ook niet geslepen te worden. Voor aanvang van de wedstrijd maakten de Limburgse selectiespelers met hun mobieltjes nog foto’s in het Philips Stadion. Voor PSV viel er ook maar erg weinig eer aan te behalen. Twee keer Héctor Moreno, twee keer Siem de Jong. Klaar. ,,Ze hebben het ons niet echt moeilijk gemaakt, 4-0 is wel een terechte uitslag”, kon de scorende De Jong na de wedstrijd niet ontkennen.

Strijden
Die andere doelpuntenmaker was dus Moreno, die zich met zijn twee goals prompt kroonde tot meest scorende verdediger van de eredivisie. De Mexicaan heeft inmiddels al vijf treffers achter zijn naam. Tegen de Limburgers twee keer koppend uit een corner. ,,De goals vielen snel en we speelden goed. Als we vandaag niet hadden gewonnen, dan hadden we het publiek over ons heen gekregen”, wist een glimlachende Moreno. ,,PSV is een grote club, de mensen verwachten iets van ons. De supporters willen dat we elk jaar kampioen worden. We hoopten dit seizoen op meer. Maar we blijven strijden tot het einde en dan moeten we zien wat ons dat oplevert. We spelen nog thuis tegen Ajax, dus die tweede plek is zeker nog realistisch. Een kans op de Champions League is voor een club als PSV gewoon heel belangrijk.”

PSV