Volledig scherm
Herman Geelmuyden, foto Twitter © Twitter

PSV wil Noorse aanvaller Geelmuyden in de winterstop halen

PSV wil in de winterstop de Noorse aanvaller en jeugdinternational Herman Geelmuyden aan de vloot met contractspelers toevoegen. In januari wordt hij 18 jaar en op dat moment kan hij een verbintenis in Eindhoven ondertekenen. 

Geelmuyden speelt nu bij Stabaek FC, de nummer 10 van de Noorse hoogste afdeling. Zijn huidige contract loopt eind 2019 af en PSV moet wel een opleidingsvergoeding betalen bij overname. Hij maakte al zijn debuut in het eerste elftal van Stabaek en kwam tot meerdere duels in de hoogste Noorse afdeling, maar speelt de laatste weken niet. In principe zal hij bij PSV eerst aan kunnen sluiten bij PSV onder 19 en/of Jong PSV. 

Geelmuyden is de afgelopen jaren al regelmatig op stage geweest bij PSV en heeft daarin een goede indruk gemaakt. PSV heeft op dit moment al meer Noorse spelers in de jeugdopleiding opgenomen. Bij PSV onder 19 speelt bijvoorbeeld een talentvolle linksback in de persoon van de 17-jarige Fredrik Oppegard. Daarnaast is de 18-jarige Mathias Kjølø al actief bij PSV. 

PSV