Volledig scherm
Ryan Thomas op de voorgrond, voor aanvang van een training van PSV. © BSR Agency

PSV wint van 1. FC Köln in oefenduel: Mitroglou scoort, rentree Thomas

PSV heeft woensdagmiddag een oefenwedstrijd gespeeld tegen Bundesliga-club 1. FC Köln en daarin een 1-0 overwinning behaald. Konstantinos Mitroglou was de matchwinner en scoorde dus opnieuw voor de Eindhovenaren. 

Belangrijk nieuws voor PSV is dat Ryan Thomas zijn eerste wedstrijdminuten voor PSV in het duel heeft gemaakt. Hij kwam in augustus 2018 vanuit PEC Zwolle naar Eindhoven en liep bij een training vrijwel direct de door alle voetballers gevreesde blessure aan een kruisband op. Hij kwam nog niet eerder in een (oefen)wedstrijd van PSV in actie. Na een maandenlange revalidatie kon hij woensdagmiddag voor het eerst een oefenduel spelen en een half uur meepakken. Een mooie doorbraak voor Thomas, die onlangs in een reportage bij NRC Handelsblad een inkijkje in zijn revalidatieperiode gaf. 

Thomas trainde de afgelopen weken al regelmatig mee met het eerste elftal van PSV en bouwde stapje bij beetje op. Dan weer trainde hij individueel en dan weer deed hij aan alles mee. Daarvoor trainde hij ook een tijdje bij PSV onder 19. Al zijn werk is nu beloond met een rentree in het duel met de Duitsers, die het nieuwe Griekse gevaar van PSV dus zagen scoren. Mitroglou scoorde daarmee al voor het derde duel op rij voor PSV. 

Ibrahim Afellay speelde tijdens het duel 90 minuten en zette een volgende stap op weg naar zijn officiële rentree bij PSV. 

Opstelling PSV in het oefenduel met 1. FC Köln (via PSV.nl)
Ruiter (Unnerstall); Wallenburg (Soulas), Daverveld, Schwaab, Lato (Wallenburg); Afellay, Hendrix, Ryan Thomas (Ledezma, Schoonbrood); Sidibe (Ngonge, Nigel Thomas), Mitroglou, Bruma.

PSV