Volledig scherm
PSV voor het duel met BATE Borisov © ANP Pro Shots

PSV wint voor het eerst in 4 jaar een Europese uitwedstrijd

Hoewel PSV in seizoen 2015-2016 nog bijna de kwartfinales van de Champions League bereikte, was de uitzege van dinsdagavond pas de eerste uitoverwinning in een internationaal duel van de club in bijna vier jaar tijd. Bij BATE Borisov pakte PSV de zege in een bloedstollende slotfase: 2-3. 

PSV won in november 2014 bij Panathinaikos en won daarna geen enkel uitduel meer in Europees verband, met als dieptepunt de nederlaag van vorig jaar in Osijek. PSV vloog daar uit de Europa League-voorrondes en miste - net als Feyenoord dit seizoen - de aansluiting met een hoofdtoernooi. 

Uitedstrijden tegen achtereenvolgens Estoril Praia, Zenit Sint-Petersburg, CSKA Moskou, VfL Wolfsburg, Manchester United, Atlético Madrid, FK Rostov, Bayern München, opnieuw Atlético Madrid en NK Osijek leverden geen van allen een overwinning op. De reis naar Wit-Rusland leverde dus wel succes op in de strijd om Champions League-kwalificatie, al moet PSV het volgende week in Eindhoven nog afmaken. 

  1. Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV
    PREMIUM

    Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV

    Wie PSV door de eredivisie ziet marcheren, vraagt zich soms af waar het dit seizoen nog mis kan gaan. Minstens twaalf keer winnen vanaf de competitiestart, dat lukte voorheen alleen Ajax (1995-1996) en PSV (1987-1988). Opvallend detail is dat deze teams allebei de finale van de Champions League (in 1988 nog Europa Cup 1) haalden, waar PSV nu uitgeschakeld lijkt. De ploeg kan zich waarschijnlijk volledig op de competitie richten. Welke gevaren zijn er nog voor PSV?

PSV