Volledig scherm
Adam Maher. © Kay In t Veen/Pro Shots

PSV zag af van miljoenen van investeerder Doyen

EINDHOVEN - PSV zag in 2013 na gesprekken af van een deal met investeerder Doyen. Waar FC Twente nu op de blaren moet zitten voor contracten met de sportinvesteerder, had PSV uiteindelijk niet het goede gevoel om een deal te sluiten.

Voormalig topman Tiny Sanders geeft aan dat de voorwaarden van PSV destijds niet overeenkwamen met de voorwaarden waaronder Doyen wenste te financieren. De investeerder wilde deelnemen in de transfer van Adam Maher, die in 2013 voor 6,5 miljoen euro (basisbedrag, exclusief bonussen) naar PSV kwam. Sanders: "PSV wilde de baas in eigen huis blijven en volledig autonoom zijn op transfergebied."

De club heeft dus geen overeenkomst met Doyen gesloten en is ook niet van plan om dat nog te doen. In 2013 werd ook met andere investeerders gesproken, Doyen was de meest serieuze partij.

Het bedrijf heeft onder meer 35 procent van de transferrechten van Zakaria Labyad in bezit. Via Football Leaks kwam eerder al zwart op wit naar buiten dat PSV ook nog 10 procent houdt en dat de club nog 100.000 euro tegoed heeft als zijn huidige club Sporting Portugal zich plaatst voor de Champions League. In 2012 kreeg PSV al 900.000 euro voor Labyad.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. PSV versnelt en vereenvoudigt procedure voor supporters die over de schreef gaan

    PSV versnelt en vereenvou­digt procedure voor supporters die over de schreef gaan

    Supporters van PSV die bij een wedstrijd van de club bij een incident betrokken zijn, weten in de toekomst sneller welke maatregel hen te wachten staat. Dat vloeit voort uit een nieuwe procedure van de zogeheten Gedragscommissie van PSV. Een en ander is gebeurd op advies van PSV Klankbord. Dat is een orgaan dat in contact staat met de clubleiding en waarbinnen supporters hun mening kunnen geven over tal van (stadion)zaken.

PSV